NA MAJORCI ODRŽANE PRVE KOMPANIJSKE SVETSKE SPORTSKE IGRE KAO I GENERALNA SKUPŠTINA EVROPSKE FEDERACIJE KOMPANIJSKOG SPORTA

Zvanična delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije, predsednik Velizar Đerić, generalni sekretar Jezdimir Marsenić i potpredsednik Branko Vujović, je prisustvovala organizaciji prvih svetskih kompanijskih sportskih igara koje su od 01. do 05. juna 2016. godine održane na Majorci.

Na Igrama su  učestvovale 42 zemlje iz čitavog sveta sa preko 5000 učesnika. Tokom 5 dana takmičenja su se odvijala u 20 sportskih disciplina na sportskim terenima koji su se nalazili u gradovima u kojima su igre organizovane (Palma, Calvia i Marratxi).

Tokom organizacije Igara organizovani su i mnogi dodatni programi namenjeni svim učesnicima i gostima, prelepe ceremonije svečanog otvaranja i zatvaranja igara kao i mnogobrojni kulturni i drugi sadržaji.

Uz zadovoljstvo svih, time što je viđeno na Majorci, poruka na kraju je glasila „Vidimo se 2018. godine u La Baule u Francuskoj na još jednom nezaboravnom sportskom nadmetanju i druženju.“

Po završetku takmičarskog programa Igara, 05. juna 2016. godine održana je i Generalna Skupština Evropske Federacije Kompanijskog Sporta (EFCS).

Na Generalnoj Skupštini u svojstvu delegata Asocijaciju sport za sve Srbije su predstavljali predsednik Velizar Đerić,  generalni sekretar Jezdimir Marsenić, potpredsednik Branko Vujović kao i član nadzornog odbora Žarko Gvero.

Tokom Generalne Skupštine usvojeni su zapisnik sa prethodne skupštine, izveštaji programskih komisija i odbora, budžet za prethodu godinu kao i plan i program budžeta za narednu, saslušan je i referat predsednika Svetske federacije kompanijskog sporta gospodina Didiera Besseyrea kao i generalnog sekretara gospodina Muse Lamia.

Tokom skupštine prezentovani su i budući organizatori letnjih i zimskih igara.

U drugom delu programa skupštine prezentovani su i kandidati za organizaciju letnjih igara 2021 godine (Bordo – Francuska i Arnem – Holadija), nakon čega su se delegati skupštine opredeljivali za svog kandidata. U veoma neizvesnom glasanju i uz konstataciju da su oba kandidata pokazala visok nivo organizacije i odgovornosti za organizaciju ovako značajnog sportskog događaja, na kraju je za domaćina evropskih sportskih igara kompanijskog sporta izabran Arnem iz Holandije.

Tokom celokupnog boravka zvanična delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije je obavila više zaista kvalitetnih i sadržajnih sastanaka sa predstavnicima kompanijskog sporta, predsednikom Didier Besseyreom, generalnim sekretarom Musom Lamijem, kao i sa predstavnicima mnogobrojnih delegacije iz celog sveta (Kube, Slovenije, Litvanije, Hrvatske, Malte, Španije, … )

Teme sastanaka su bile vezane za zajedničku saradnju i još aktivnije učešće Asocijacije u svim programima kako svetske tako i evropske organizacije kompanijskog sporta, takođe razgovaralo se i o organizaciji zimskih evropskih igara koje će se 2018. godine održati na Kopaoniku.

Prilikom donošenja zaključaka od strane zvaničnika svetske i evropske organizacije apostrofiran je viskok nivo saradnje sa našom Asocijacijom kao i poverenje koje imaju u našu organizaciju kao njihovog partnera u svim daljim strateškim opredeljenjima i aktivnostima.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *