Uspešno održan 2. festival sporta za sve Vojvodine

U subotu 27. maja 2017. godine na gradskoj plaži „Štrand“ u Novom Sadu održan je 2. festival sporta za sve Vojvodine koji je okupio više od 1000 učesnika.

Bogatom sportsko-rekreativnom programu namenjenom deci, odraslima, osobama treće životne dobi, osobama sa invaliditetom  pridružili su se i brojni građani Novog Sada.

Nakon svečanog otvaranja festivala  Branko Vujović , predsednik Saveza Sport za sve Vojvodine, uručio je zahvalnice zaslužnim građanima za promociju i afirmaciju sportsko-rekreativnih aktivnosti:

  • Stonoteniskom klubu invalida „Spin“ iz Novog Sada, Bačko Dejani,  Kiš Jasminu,  Pinter Veri, Krstonošić Danici i BarStrong -Street Workout timu .

U okviru festivala uz parolu „Budi aktivan, budi zdrav“  realizovana je igra za decu i odrasle sa 24 različite sportsko-rekreativne aktivnosti u kojoj su mogli da učestvuju svi zainteresovani građani nakon čega im je dodeljena diploma Saveza sport za sve Vojvodine za učešće na festivalu.

 

U delu programa na centralnoj bini i platou predstavile su se mnoge organizacije iz oblasti sporta i to u plesu, zumbi, karateu, kendou, modernom plesu, kangoo jump-u, stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, uličnom vežbanju, vežbama za penzionere i  ritmičkoj gimnastici za predškolce. Za najmlađi uzrast organizovana je trka beba u puzanju.

Realizacija kompletnog  programa festivala praćena je od strane sportskih stručnjaka i preko 40 studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada.

Partner festivala Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta na preko 300 građana izvršio je merenje parametara  telesne kompozicije (% mišićne mase, % masnog tkiva, BMI….)

Uz sjajnu animaciju publike od strane voditelja festivala, zadovoljne učesnike, prisustvo brojnih medija, 2.  festival sporta za sve Vojvodine  ispunio je sva očekivanja. Realizacijom ovakve manifestacije na pravi način se promoviše sportska rekreacija kao jedan od najvažnijih faktora u cilju unapređenja i očuvanja zdravlja.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *