21. EVROPSKE KOMPANIJSKE SPORTSKE IGRE (21-25. JUN 2017 – GENT, BELGIJA)

U periodu od 21 do 25. juna 2017. godine u Gentu su održane 21. po redu evropske kompanijske sprtske igre. Na ovim sportskim igrama učestvovalo je preko 5500 takmičara koji su se takmičili u 20 sportskih disciplina.

U ime Asocijacije sport za sve Srbije, u okviru zvanične delegacije, na ovoj sportskoj manifestaciji prisustvovali su: predsednik Asocijacije sport za sve Srbije Velizar Đerić, generalni sekretar Asocijacije sport za sve Srbije Jezdimir Marsenić i predsednik Saveza sport za sve Vojvodine Branko Vujović. Takođe, na ovim sportskim igrama Srbija se predstavila i u takmičarskom programu, tačnije u disciplini „Petanke“ u kojoj su nastupili Jovica Drljača i Branko Vujović i tom prilikom ostvarili tri pobede i jedan poraz, gde su od ukupno 136 ekipa zauzeli 37 mesto.

Pored sjajne organizacije takmičarskog i zabavnog programa koji su organizovali domaćini igara, u kojima su mogli da uživaju svi učesnici, u Gentu je u petak 23. juna 2017. godine održana i Generalna Skupština Evropske Federacije Kompanijskog Sporta kojoj su, u funkciji delegata, prisustvovali i predstavnici zvanične delegacije Asocijacije sport za sve Srbije.

Nakon troipočasovnog rada Skupštine i realizacije veoma sadržajnog dnevnog reda na kome su, između ostalog, usvojeni Finansijski izveštaj za 2016. godinu, izveštaji svih komisija, Plan i program rada za 2017. godinu kao i izbor za domaćina zimskih kompanijskih sportskih igara za 2020 godinu, na samom kraju sednice naša delegacija imala je priliku da se predstavi i održi prezentaciju o organizaciji predstojećih zimskih kompanijskih sportskih igara – Kopaonik 2018.
U ime Asocijacije sport za sve Srbije pred ukupno 60 delegata iz 25 evropskih zemalja, prezentaciju o „Kopaoniku 2018“ je održao Branko Vujović, koji je tom prilikom pozvao sve delegate Skupštine, članove izvršnog komiteta EFCS –a kao i predsednika Didier Besseyrea i generalnog sekretara Musu Lamija da daju svoj puni dopinos i u što većem broju učestvuju na ovoj sportskoj manifestaciji i budu dragi gosti Republike Srbije i Asocijacije sport za sve Srbije.

Tom prilikom Branko Vujović je istakao i to da će Asocijacija sport za sve Srbije ovako veliki i značajan sportski događaj „Evropske zimske kompanijske sportske igre“ realizovati u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, Sportskim savezom Srbije i drugim sportskim i privrednim subjektima iz Republike Srbije. Samim tim je, kako je istaknuto, odgovornost i obaveza svih da ova manifestacija bude realizovana na najvišem mogućem nivou, na šta nas obavezuje i sportska tredicija koju ima Republika Srbija, ne samo kada su u pitanju sportski rezultati sportista iz Srbije već i u odnosu na visok nivo organizacije svih sportskih manifestacija koje su organizovane u Republici Srbiji.

Tokom trajanja prezentacije delegati Skupštine imali su priliku da se šire informišu o predstojećoj sportskoj manifestaciji, putem „Biltena“ koji je za ovu priliku pripremila Asocijacija sport za sve Srbije i koji je podeljen delegatima zajedno sa prigodnim poklonima iz Srbije.

Po završetku zvaničnog dela obraćanja (prezentacije) i odgledanih video spotova sa porukom koja je glasila „Dobro došli u Srbiju“ i „Dobro došli na Kopaonik 2018 godine“, predsednik Asocijacije sport za sve Srbije Velizar Đerić je predsedniku i generalnom sekretaru EFCS-a uručio prigodne poklone (ukrasne tanjire sa reljefom Srbije) i na taj način još jednom poslao poruku prijateljstva i pozvao sve da budu u Srbiji na Kopaoniku u periodu od 21 -25. marta 2018. godine.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *