ODRŽANA 5. SEDNICA OLIMPIJSKOG KOMITETA ZA RADNIČKI SPORT I ORGANIZOVANJE 12. SORV

U Novom Sadu 06. jula 2017. godine održana je 5. sednica Olimpijskog komiteta za radnički sport i organizovanje  12.  sportske olimpijade radnika Vojvodine kojoj je prisustvovalo 13 članova: Goran Milić – predsednik, Milorad Perišić – član, Tomislav Stajić – član, Nikola Velisavljev – član, Huđi Ištvan – član, Dušan Kolarov – član, Jelkić Željko – član, Lazar Pilipović – član, Branimir Šovljanski – član, Mihailo Miletić – član, Mladen Stojšin – član, Miomir Jelenić – član i Ranko Janjić – član. Pored članova OK 12. SORV sednici su  prisustvovali  predsednik Saveza Sport za sve Vojvodine Branko Vujović, generalni sekretar Olivera Jovanović, članovi Koordinacionog odbora  za radnički sport Slavko Perković i Mladenko Đuranović ( Tomislav Stajić – član) kao i predstavnici Regiona Severna Bačka Ljubomir Obradović i Milan Banjeglav, kojima je ovom prilikom svečano uručen pehar za sveukupnog pobednika Kupa Vojvodine 2016.

Predsednik OK za radnički sport i organizovanje 12. SORV, Goran Milić u uvodnim napomenama  informisao je prisutne o aktivnostima OK 12. SORV između dve sednice, nakon čega je usvojen  usaglašen Plan prihoda i rashoda OK za radnički sport i organizovanje 12. SORV za 2017. godinu. U pripremi sportskog takmičenja „Prvenstvo Vojvodine 2017“ planira se saradnja sa Sportskim savezom Vojvodine i pokrajinskim granskim savezima u cilju obezbeđivanja službenih lica za navedeno takmičenje kao i sa drugim institucijama od značaja za uspešnu pripremu i realizaciju istog.

 

 

Predsednik Koordinacionog odbora za radnički sport Slavko Perković ukratko je izvestio prisutne članove OK 12. SORV o aktivnostima ovog radnog tela u prethodnom periodu sa naglaskom da su sve planirane aktivnosti za ovaj period u potpunosti ispunjene kao i da su Region Srem i Region Jugozapadna Bačka napravili značajan napredak u funkcionisanju održavši izborne Skupštine u svojim organizacijama,  nakon čega im sledi priprema za učešće na „Prvenstvu Vojvodine 2017“ u Bečeju i Novom Bečeju. U skladu sa Operativnim planom aktivnosti za unapređenje rada i funkcionisanja Regiona, u narednom periodu očekuje nas saradnja sa opštinama koje nisu u sistemu radničkog sporta u Vojvodini i uključivanje istih u navedeni sistem.

U nastavku sednice usvojena je Odluka o mogućnostima angažovanja učesnika „Prvenstva Vojvodine 2017“ putem direktnog kontakta  sa nadležnom sportskom organizacijom na nivou opštine  odnosno sa preduzećem/ustanovom, udruženjem/organizacijom, kojom se omogućava nastup na „Prvenstvu Vojvodine 2017“ ekipama i pojedincima koji to ne mogu ostvariti kroz sistem regiona kojem pripadaju.

Na osnovu Pravila o radu Olimpijskog komiteta za radnički sport i organizovanje 12.SORV a u skladu sa donetim odlukama na izbornoj skupštini Regiona „Jugozapadna Bačka“ Olimpijski komitet za radnički sport i organizovanje 12.SORV doneo je odluku o razrešenju potpredsednika OK 12.SORV i zamenika Komesara za takmičenje 12. SORV.

Članovi OK za radnički sport i organizovanje 12. SORV razmatrali su  i inicijative Regiona koje su upućene Izvršnom odboru / Olimpijskom komitetu za radnički sport i organizovanje 12.SORV. Uvodne napomene o pokrenutim inicijativama dali su Goran Milić i Branko Vujović istakavši da je deo inicijativa Regiona u proteklom periodu prihvaćen a da inicijative koje su predmet rasprave na ovoj sednici OK 12.SORV podrazumevaju značajnije izmene celokupnog sistema 12.SORV te je potrebno opredeliti nivo njihove prihvatljivosti.  Nakon isrpne diskusije i izjašnjavanja članova OK 12.SORV, većinom glasova doneta je odluka da se pokrenute inicijative Regiona, u ovom trenutku, ne prihvataju.

Na samom završetku sednice dogovoreno je da se svi kapaciteti stave u službu pripreme i organizacije sportskog takmičenja „Prvenstvo Vojvodine 2017“ koje će se održati 23./24. septembra i 07./08. oktobra 2017. godine u Opštini Bečej i Opštini Novi Bečej.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *