U NOVOM BEČEJU ODRŽAN ŽREB ZA PRVENSTVO VOJVODINE 2017 – 12. SORV

Opština Novi Bečej, u utorak, 12. septembra 2017. godine, bila je domaćin 9. sednice Sportskog odbora i ŽREBA za sportsko takmičenje Prvenstvo Vojvodine 2017 – 12.SORV.

Na 9. sednici Sportskog odbora razmatran je i usvojen niz akata neophodnih za uspešnu realizaciju predstojećeg pokrajinskog prvenstva,  formirane su nadležne komisije za vođenje i praćenje svih sportskih takmičenja u okviru obe takmičarske celine, sa utvrđenom dinamikom aktivnosti koje slede.

Po završetku 9. sednice Sportskog odbora a pre početka javnog žrebanja, prisutnima su se obratili Saša Maksimović – predsednik Opštine Novi Bečej, Milorad Perišić – potpredsednik Saveza sport za sve Vojvodine i Ranko Janjić – zamenik predsednika međuopštinskog Pripremnog odbora 12. SORV.

U kratkim video prezentacijama predstavile su se Opština Bečej i Opština Novi Bečej – domaćini PV 2017 i 12. SORV 2019, istakavši svoje sportske, kulturne i druge potencijale.

 

Nakon predstavljanja opština domaćina, usledilo je javno žrebanje, kojim su rukovodili Zoran Đorđević – Komesar za takmičenje 12.SORV, Mladenko Đuranović – predsednik Sportskog odbora, Olivera Jovanović – generalni sekretar Saveza i Aleksandar Božić – tehnički sekretar Saveza.

Žreb je uspešno održan za sastav grupa i redosled nastupa ekipa u 22 sportske discipline iz programa Prvenstva Vojvodine 2017 dok će se žrebanje za pojedinačnu konkurenciju vršiti na licu mesta, pre početka samog takmičenja.

U okviru prve takmičarske celine, 23. i 24. septembra 2017. godine, Opština Novi Bečej biće domaćin u srednjem fudbalu, rukometu (m+ž), bič-voleju (m+ž), basketu (m+ž), kuglanju (ž) i boćanju, dok će Opština Bečej biti domaćin u velikom fudbalu, odbojci (ž), streljaštvu (ž), nadvlačenju konopcem, plivanju (m+ž), tenis (m+ž) i atletici (m+ž).

Takmičenje u sportskoj disciplini mali fudbal održaće se u međuterminu, 30. septembra i 01. oktobra 2017. godine u Bečeju i Novom Bečeju.

U opštinama domaćinima u toku su završne pripreme sportskih objekata i terena za potrebe PV 2017 a domaćini ulažu veliki napor u stvaranju uslova za nesmetanu realizaciju ove značajne sportske manifestacije u okviru 12. ciklusa Sportske olimpijade radnika Vojvodine.

Savez sport za sve Vojvodine – Olimpijski komitet za radnički sport i organizovanje 12. SORV sa organima i radnim telima realizovao je sve aktivnosti predviđene Operativnim planom rada za PV 2017 te su u toku završne tehničke pripreme pred pokrajinsko prvenstvo.

Realizaciju žreba pratila su lokalna sredstva javnog informisanja a rezultati žrebanja za 22 sportske discipline biće objavljeni na sajtu Saveza sport za sve Vojvodine – Olimpijskog komiteta 12. SORV.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *