ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA SAVEZA SPORT ZA SVE VOJVODINE I SVEČANA DODELA PRIZNANJA ZA 2017. GODINU

Dana 26.12.2017. godine u Novom Sadu, u Master centru Novosadskog sajma, održana je redovna Skupština Saveza sport za sve Vojvodine kojom je predsedavao Branko Vujović, predsednik Saveza Sport za sve Vojvodine.

Sednici skupštine su, pored delagata, prisustvovali i Aranka Binder – pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Slobodan Boškan – predsednik Sportskog saveza Vojvodine, Jezdimir Marsenić – generalni sekretar Asocijacije Sport za sve Srbije, Danijel Župić – direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, Saša Maksimović – predsednik Opštine Novi Bečej, Nikola Džigurski – član opštinskog veća zadužen za sport u Opštini Bečej i Amir Sitarević – predsednik Nadzornog odbora Saveza sport za sve Vojvodine.

Branko Vujović otvorio je sednicu Skupštine, pozdravio prisutne delegate i uvažene goste  nakon čega je skupština usvojila dnevni red i imenovala Verifikacionu komisiju i zapisničara.

Za vreme rada Verifikacione komisije skupštini se obratila Aranka Binder, pomoćnica pokrajinskog sekretara, istakavši značaj i ulogu Saveza sport za sve Vojvodine u razvoju i unapređenju oblasti sporta za sve u AP Vojvodini, sa posebnim osvrtom na dugogodišnji uspešan rad Saveza i dobru saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu.

Skupštini se obratio i Jezdimir Marsenić – generalni sekretar Asocijacije sport za sve Srbije istakavši da Savez sport za sve Vojvodine kao nosilac sportsko-rekreativnih aktivnosti u AP Vojvodini daje izuzetan doprinos u razvoju sporta za sve a saradnja sa Asocijacijom sport za sve Srbije, kao i prethodnih godina, bila je na izuzetnom nivou.

Nakon obraćanja gostiju, usvojen je Izveštaj Verifikacione komisije u kom je konstatovano da postoji kvorum za punovažan rad i odlučivanje.

Skupština je usvojila Zapisnik sa sednice skupštine održane dana 27.12.2016. godine nakon čega je razmatran Izveštaj o radu Saveza sport za sve Vojodine za 2017. godinu.

Uz video prezentaciju Izveštaja o radu za 2017. godinu, Branko Vujović izvršio je kratku retrospektivu realizovanih aktivnosti Saveza sport za sve Vojvodine u 2017. godini, istakavši značaj usvajanja Programa razvoja sporta za sve na teritoriji AP Vojvodine, kategorizacije Saveza sport za sve Vojvodine u I kategoriju saveza od značaja za APV kao i značaj samih programskih aktivnosti poput održanog Prvenstva Vojvodine 2017, programa sporta za sve koje su realizovale članice Saveza i učešća u međunarodnim programima.

Nakon izlaganja Izveštaja o radu za 2017. godinu, Olivera Jovanović – generalni sekretar Saveza podnela je skupštini Izveštaj o materijalno-finansijskom poslovanju Saveza za 2017. godinu.

Takođe, Amir Sitarević – predsednik Nadzornog odbora podneo je skupštini  Izveštaj o radu Nadzornog odbora za 2017. godinu.

Nakon podnošenja navedenih izveštaja za 2017. godinu, isti su jednoglasno usvojeni.

Na predlog predsednika Saveza a u skladu sa Statutom, skupština je jednoglasno izvršila izbor Prof. dr Milene Mikalački za člana Upravnog odbora Saveza sport za sve Vojvodine.

U daljem radu skupštine, Milorad Perišić, potpredsednik Saveza sport za sve Vojvodine podneo je Izveštaj  o realizovanim aktivnostima u okviru ciklusa 12.SORV, informišući skupštinu o radu Olimpijskog komiteta za radnički sport i organizovanje 12.SORV, održanom Prvenstvu Vojvodine 2017 kao i uspešnoj saradnji sa opštinama domaćinima 12.SORV.

U tom duhu, skupštini su se obratili Saša Maksimović – predsednik Opštine Novi Bečej i Nikola Džigurski – član opštinskog veća zadužen za sport u Opštini Bečej, istakavši da opštine domaćini 12.SORV ulažu napor u stvaranju uslova za uspešnu realizaciju ovog ciklusa a posebno završne manifestacije koja nas očekuje 2019. godine.

Na sportskoj manifestaciji „Prvenstvo Vojvodine 2017“ koje je održano u okviru 12.SORV, Region „Severna Bačka“ ostvario je izuzetne rezultate a po broju učesnika bio  i najmasovniji, te je predstavnicima ovog Regiona, predsedniku Ljubomiru Obradoviću i Milanu Banjeglavu, uručeno priznanje za Najuspešniji Region na PV 2017 kao i priznanje za Najmasovniji Region na PV 2017.

U susret 14. evropskim kompanijskim zimskim sportskim igrama koje će se održati na Kopaoniku, u periodu od 21. do 25.marta 2018. godine, Asocijacija sport za sve Srbije predstavila je kratak film i najavu ovih igara nakon čega su u ceremonijalnom delu skupštine dodeljena priznanja Saveza sport za sve Vojvodine za 2017. godinu.

Za izuzetan doprinos u razvoju i unapređenju sporta za sve priznanje je dodeljeno Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu dok je priznanje za doprinos u realizaciji programa sporta za sve dodeljeno Sportskom savezu Vojvodine, Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta, Asocijaciji sport za sve Srbije kao i opštinama Bečej i Novi Bečej –za doprinos u realizaciji programa sporta za sve – 12.SORV.

Po preuzimanju priznanja, skupštini su se obratili Slobodan Boškan, predsednik SSV koji je istakao uspešnu saradnju sa Savezom sporta za sve Vojvodine – posebno kada je u pitanju realizacija aktivnosti u skladu sa potpisanim sporazumom o saradnji a potom i Danijel Župić, direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta koji je istakao da će Zavod i u narednom periodu biti pouzdan partner u realizaciji aktivnosti Saveza sport za sve Vojvodine.

Priznanja su uručena i najuspešnijim kompanijama na PV 2017 – kompaniji „Hemofarm“ a.d. Vršac, preduzeću „Termometal“ d.o.o. Ada i  javnom preduzeću „Pošta Srbije“ RJ Subotica dok su u kategoriji najuspešnijih sportistkinja rekreativaca u 2017. godini priznanja dodeljena Đukić Zlatinki iz Pančeva i Dejni Baki iz Subotice.

Na samom kraju svečane dodele priznanja, Branko Vujović, predsednik Saveza dodelio je porodici Fratrić posthumno priznanje Prof. dr Fratrić Franji, za izuzetan doprinos u razvoju i unapređenju sporta za sve u AP Vojvodini.

Nakon uručenja priznanja, sednica skupštine Saveza sport za sve Vojvodine je završena uz želje da nam 2018. godina bude još bolja i uspešnija!

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *