SAVEZ SPORT ZA SVE VOJVODINE NA 14. EVROPSKIM KOMPANIJSKIM ZIMSKIM SPORTSKIM IGRAMA I 26. SKI FESTIVALU – KOPAONIK 21.-25.MART 2018. GODINE

Savez sport za sve Vojvodine učestvovao je na 14. evropskim kompanijskim zimskim sportskim igrama i 26. tradicionalnom ski festivalu, koji su održani na Kopaoniku, u periodu od 21.-25. marta 2018. godine, u organizaciji Asocijacije sport za sve Srbije.

U okviru delegacije Saveza, igrama su prisustvovali Branko Vujović – predsednik Saveza, Olivera Jovanović – generalni sekretar, Slađana Ivanišević – član UO, Aleksandar Božić – član Stručnog odbora, predstavnici opština domaćina 12.SORV  – Saša Maksimović, predsednik Opštine Novi Bečej, Ranko Janjić i Nikola Džigurski, član opštinskog veća zadužen za sport u Opštini Bečej, zatim predstavnici Regiona „Severna Bačka“ – Merima Kulić i Zoran Trivunov kao i predstavnici članica Saveza – Bojan Crnojački, Danijel Alajica i Daniela Ignjatić.

Na ovom prestižnom međunarodnom događaju učestvovalo je 1000 takmičara iz 22 države – Norveške, Danske, Poljske, Estonije, Malte, Litvanije, Holandije, Kipra, Nemačke, Belgije, Slovačke, Austrije, Francuske, Turske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Kube, Južnoafričke republike i Srbije.

Svečano otvaranje igara uveličali su Predrag Peruničić, državni sekretar za sport, Davor Štefanek, predsednik SSS, predsednik Evropske federacije Kompanijskog sporta Didijer Basere i generalni sekretar Musa Lami.

 

U bogatom takmičarskom i sportsko-rekreativnom programu, učesnici su se nadmetali  u skijanju, snowboard-u, nordijskom skijanju, kuglanju, pikadu, šahu, nadvlačenju konopca, odbojci i fudbalu na snegu, sankanju a u okviru programa organizovana je i akcija „Koš za čist Kop“.

Takođe, u periodu od 21.-24. marta održana je 5. međunarodna naučna konferencija, u okviru koje je Savez sport za sve Vojvodine predstavio Program razvoja sporta za sve u AP Vojvodini za period 2017.-2020. godine.

Po završetku svih takmičenja, u subotu, 24. marta, upriličeno je uručenje takmičarskih priznanja i svečano zatvaranje evropskih igara i ski festivala, koje je uveličao Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Tom prilikom, Savezu sport za sve Vojvodine dodeljeno je priznanje za doprinos u realizaciji 14. evropskih kompanijskih zimskih sportskih igara i 26. ski festivala i isto je uručeno  Branku Vujoviću, predsedniku Saveza.

Na samom kraju završne svečanosti, Evropska federacija Kompanijskog sporta (EFCS) najavila je 15. evropske kompanijske zimske sportske igre koje će se 2020. godine održati u Slovačkoj, u mestu Strbske Pleso na Visokim Tatrama.

Ova značajna manifestacija u oblasti kompanijskog sporta i zimski festival sporta za sve organizovani su na najvišem nivou, zahvaljujući dobroj organizaciji domaćina  – Asocijacije sport za sve Srbije, na čelu se predsednikom Velizarom Đerićem, generalnim sekretarom Jezdimirom Marsenićem kao i ostalim članovima organizacionog tima.

Sjajan spoj sportsko-rekreativnih aktivnosti, aktivnog odmora, druženja i razmene iskustava na sportskom i privrednom planu još jednom je pokazao vrednosti rekreativnog i masovnog sporta, o čemu dovoljno govori zadovoljstvo svih prisutnih.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *