UČEŠĆE NA 5. MEĐUNARODNOJ NAUČNOJ KONFERENCIJI (KOPAONIK 21.-24. MART 2018. GODINE)

Na 5. međunarodnoj naučnoj konferenciji „Antropološki i teoantropološki pogled na fizičke aktivnosti od Konstantina velikog do danas“ koja je, u organizaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Leposavić i Asocijacije sport za sve Srbije, održana na Kopaoniku u periodu od 21. – 24. marta 2018. godine, Savez sport za sve Vojvodine uspešno je predstavio Program razvoja sporta za sve u AP Vojvodini za period 2017. – 2020. godine.  

            Naučna konferencija realizovana je kroz 5 sesija, gde je Savez sport za sve Vojvodine u okviru četvrte sesije „Sport i teorija“ prezentovao osnovne elemente Programa razvoja sporta za sve i Akcionog plana za njegovo sprovođenje.

            U ime Saveza, temu su prezentovali Olivera Jovanović – generalni sekretar i Aleksandar Božić – član Stručnog odbora.

            U uvodnom delu, Olivera Jovanović govorila je o modelima funkcionisanja Saveza i programskoj orijentaciji, istakavši značaj i ulogu Saveza u sistemu sporta u Vojvodini kao i značaj izrade strateškog dokumenta kakav je Program razvoja sporta za sve.

            Uz sadržajnu video prezentaciju, Aleksandar Božić predstavio je najznačajnije faze izrade strateškog dokumenta, sa akcentom na opsežnom istraživanju koje je sprovedeno u 2016. godini i dobijenim rezultatima po osnovu istog.

            U daljem saopštenju, predstavljene su osnovne smernice Programa razvoja, nakon čega je izložena kompletna struktura Akcionog plana za njegovo sprovođenje sa jasno definisanim posebnim ciljevima, merama i aktivnostima do 2020. godine.

            U duhu 14. evropskih kompanijskih zimskih sportskih igara kao i u skladu sa merom AP koja se odnosi na unapređenje sistema SORV-a, u okviru izlaganja na naučnoj konferenciji predstavljen je i sistem sportske olimpijade radnika Vojvodine kao jedinstvene manifestacije na ovim prostorima koju realizuje Savez sport za sve Vojvodine.

            Na samom kraju prezentacije, u skladu sa realizovanim merama i aktivnostima iz Akcionog plana za 2017. godinu,  Savez sport za sve Vojvodine predstavljen je i u brojkama, ističući 20 samostalno realizovanih aktivnosti, 40 podržanih i realizovanih programa, 7 realizovanih programa za decu i omladinu, 7 za žene i radno-aktivno stanovništvo, 9  programa za sve kategorije stanovništva, 13 programa edukativnog i razvojnog karaktera, učešće u 4 međunarodna programa – sa ukupno 217013 učesnika svih kategorija stanovništva. 

            Prezentaciju Saveza pratila je i sadržajna brošura, na srpskom i engleskom jeziku, koja je uručena prisutnim učesnicima naučne konferencije iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Slovenije a kompletnu prezentaciju Programa razvoja sporta za sve možete pogledati OVDE.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *