3. FESTIVAL SPORTA ZA SVE VOJVODINE

Savez sport za sve Vojvodine poziva Vas na 3. FESTIVAL SPORTA ZA SVE VOJVODINE koji će se, u okviru evropske nedelje fizičke aktivnosti „Move week“ održati u subotu, 02. juna 2018. godine, na gradskoj plaži „Štrand“ u Novom Sadu u periodu od 10.00 – 14.00 časova.

            Cilj festivala je da propagira i afirmiše programske aktivnosti Sporta za sve na teritoriji AP Vojvodine kao i da doprinese masovnijem uključivanju građana u sportsko-rekreativne aktivnosti radi očuvanja i poboljšanja zdravlja.

            Festival sporta za sve Vojvodine predstavlja manifestaciju od interesa za razvoj sporta za sve u AP Vojvodini i realizuje se u skladu sa donetim Programom razvoja sporta u AP Vojvodini 2016-2018. godine i Programom razvoja Sporta za sve u AP Vojvodini za period 2017.-2020. godine.

            Na festivalu će biti predstavljeni različiti sadržaji za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima za sve kategorije stanovništva ( od predškolskog uzrasta do osoba treće životne dobi, kao i osoba sa posebnim potrebama i osoba sa invaliditetom) kroz igru, zabavu i prezentaciju rada u organizacijama iz oblasti sporta.

            U bogatom programu, decu očekuju brojne aktivnosti poput limbo plesa, mini golfa, penjanja na veštačku stenu, skoka u dalj, trke na 20 m, gađanja na koš…dok se odrasli i osobe treće životne dobi mogu oprobati u nordic walking-u, jogi, laser biatlonu, badmintonu, pikadu, šahu, kartanju i mnogim drugim aktivnostima.

            Takođe, učesnici festivala i građani će imati priliku da izmere zdravstvene parametre gde će merenja vršiti stručnjaci iz Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta iz Novog Sada.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *