USPEŠNO ODRŽAN 3. FESTIVAL SPORTA ZA SVE VOJVODINE

U subotu, 02. juna 2018. godine na gradskoj plaži „Štrand“ u Novom Sadu, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu,  Savez sport za sve Vojvodine održao je 3. festival sporta za sve Vojvodine koji je okupio više stotina učesnika svih uzrasnih kategorija.

            Bogatom sportsko-rekreativnom programu namenjenom deci, odraslima, osobama treće životne dobi, osobama sa invaliditetom  pridružili su se i brojni građani Novog Sada.

            Nakon svečanog otvaranja festivala i nastupa plesne grupe, uručene su zahvalnice zaslužnim građanima za promociju i afirmaciju sportsko-rekreativnih aktivnosti:

  • Mihajlu Bajandiću, Radivoju Veselinoviću, Kiš Jasminu i Milani Sekulić.

            U okviru festivala uz parolu „Budi aktivan, budi zdrav“  realizovana je igra za decu sa 14 različitih sportsko-rekreativnih aktivnosti, kojima je dodeljena diploma za učešće na festivalu.

            Odrasli su imali priliku da se, u okviru manifestacije, oprobaju u badmintonu, šutiranju na koš, laser biatlonu, yogi i nordic walking-u a osobe treće životne dobi igrali su šah, pikado, kartanje i viseću kuglu.

 

            U delu programa na centralnoj bini i platou predstavile su se organizacije iz oblasti sporta i to u plesu, stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, modernom plesu, kangoo jump-u, yogi, uličnom vežbanju, ritmičkoj gimnastici, capoeiri, razvojnoj gimnastici, koreografijama na rolerima dok je  za najmlađi uzrast organizovana trka beba u puzanju.

            Realizacija kompletnog  programa festivala praćena je od strane sportskih stručnjaka i studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Fakulteta za sport i turizam Tims dok je Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta vršio merenje parametara  telesne kompozicije (% mišićne mase, % masnog tkiva, BMI….) svim zainteresovanim građanima.

            Uz sjajnu animaciju publike od strane voditelja festivala i zadovoljne učesnike, 3.  festival sporta za sve Vojvodine  uspešno je realizovan.

            Realizacijom ovakve manifestacije na pravi način promovisana je sportska rekreacija kao jedan od najvažnijih faktora u cilju unapređenja i očuvanja zdravlja.

            Savez sport za sve Vojvodine zahvaljuje se pokrovitelju manifestacije – Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu kao i partnerima i institucijama koje su pomogle organizaciju i realizaciju 3. festivala sporta za sve Vojvodine –  JKP „Gradsko zelenilo“, Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje iz Novog Sada, Fakultetu za sport i turizam „Tims“, Savezu za školski sport Vojvodine, članicama Saveza kao i svim sportskim organizacijama koje su učestvovale u programu festivala.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *