DELEGACIJA SRBIJE NA GENERALNOJ SKUPŠTINI EVROPSKE FEDERACIJE KOMPANIJSKOG SPORTA

U Ljubljani je u periodu od 15. do 17. juna održana Generalna Skupština Evropske federacije kompanijskog sporta (EFCS).

Zvaničnu delegaciju Asocijacije sporta za sve Srbije predstavljali su predsednik Velizar Đerić, generalni sekretar Jezdimir Marsenić, predsednik Saveza sport za sve Vojvodine Branko Vujović, član stručnog odbora Asocijacije Dejan Marsenić i stručni saradnik Filip Vešović.

Generalna Skupština održana 16. juna je bila ujedno i izborna, u okviru koje je za ponovni mandat poverenje dobio dosadašnji predsednik EFCS-a gospodin Didier Besseyre, a izabrano je i četiri potpredsednika kao i članovi borda. Tokom radnog dela, u okviru agende, razmatrani su i usvojeni izveštaji komisija kao i budžet EFCS-a.

Generalnoj skupštini je prisustvovalo više od 80 delegata iz 20 evropskih zemalja koji su  imali priliku da čuju i vide sjajne prezentacije i kandidatute za domaćina letnjih kompaniskih igara 2023 godine. Nakon pogledanih prezentacija delegati su se većinski odlučili da organizacija letnjih kompanijskih igara 2023. godine pripadne Bordou, Francuska.

Uvaženi domaćini, predstavnici Ministarstva sporta, obrazovanja i nauke Republike Slovenije, Olimpijskog komiteta Slovenije kao  Sportske unije Slovenije bili su sjajni domaćini i učinili su zaista sve da se gosti osećaju veoma ugodno i da organizacije Generalne skupštine i ostalih programskih aktivnost protekne u najboljem redu.

Delegacija Asocijacije sport za sve Srbije je tokom ovog događaja imala puno kontakata, radnih sastanaka, aktivno učestvovala u svim programskim aktivnostima i opravdala ulogu jedne od nosećih organizacija u sistemu Evropske federacije kompanijskog sporta.

Tokom trajanja Generalne skupštine predsedenik EFCS-a gospodin Didier je javno pohvalio organizaciju 14 zimskih kompanijskih igara koje su održane na Kopaoniku ove godine i zahvalio se Asocijaciji na sjajno obavljenom poslu uz konstataciju da su to jedne od do sada najbolje organizaovanih zimskih igara. Tu konstataciju su takođe ponovili i generalni sekretar EFCS-a gospodin Musa Lami kao  i predsednik sportske komisije gospodin Rajnhard.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *