ODRŽAN 28. OTVORENI LETNJI FESTIVAL SPORTA ZA SVE

Asocijacija sport za sve Srbije, u saradnji sa Crnogorskim savezom Sport za sve, uspešno je realizovala 28. otvoreni letnji festival Sporta za sve, koji je održan u Sutomoru, u periodu od 19. – 23. septembra 2018. godine.

Na festivalu je učestvovalo preko 400 rekreativaca iz 7 zemalja ( Poljska, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Makedonija, Srbija i Crna Gora) a u ime Saveza sport za sve Vojvodine, festivalu su prisustvovali Branko Vujović – predsednik Saveza, Milorad Perišić  – potpredsednik i Petar Perović – član Upravnog odbora.

Pored predstavnika Saveza sport za sve Vojvodine, učešće na festivalu, sa teritorije AP Vojvodine, uzeli su i članovi Udruženja za sportsku rekreaciju radnika pokrajinskih organa uprave kao i predstavnici Opštine Žabalj.

Takmičarski program se odvijao u 14 različitih sportskih disciplina (mali fudbal, nogo tenis, basket, odbojka, odbojka na pesku, stoni tenis, streljaštvo, šah, pikado, nadvlačenje konopca, triatlon na vodi, badminton, narodni višeboj, streličarstvo) a za vreme trajanja festivala promovisan je i dodatni sportsko-rekreativni sadržaj prožet jutarnjim vežbanjem, Aqabicom i Aerobicom. Održano je i takmičenje u GATE BALL-u, nadmetanje u igri BAGGO, Hodajući fudbal, tradicionalno streličarstvo i stojeće veslanje.

Sportsko-rekreativno savetovalište je tradicionalno zainteresovalo učesnike svojim testovima provere fitnes statusa, Euro fit test, UKK i BMI gde su zainteresovani mogli da se stručno informišu o poboljšanju fizičke kondicije i zdravijem načinu življenja.

U okviru edukativnog programa festivala, održana je stručna tribina na aktuelnu temu „Perspektive sportsko-rekreativnih takmičenja zaposlenih“ na kojoj je Branko Vujović – predsednik Saveza, kroz sadržajnu prezentaciju, predstavio sistem sportsko-rekreativnih takmičenja zaposlenih na nivou AP Vojvodine istakavši Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine kao najznačajniju manifestaciju u ovoj oblasti.

U izuzetno sadržajnom programu Letnjeg festivala, učesnici su pronalazili način da se uključe u što više različitih programskih aktivnosti kako bi osvojili diplomu Majstor rekreacije.

Svim učesnicima festivala uručena su i prigodna priznanja a prelazni pehar za FAIR PLAY ove godine osvojila je Pivara „Trebjesa“ iz Nikšića, kao najbrojnija ekipa na ovogodišnjem festivalu.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *