SAVEZ SPORT ZA SVE VOJVODINE NA 27. OPEN SKI FESTIVALU KOPAONIK 20-24. MART 2019. GODINE

Savez Sport za sve Vojvodine učestvovao je na 27. tradicionalnom Ski Festivalu porta za sve, koji je održan na Kopaoniku, u periodu od 20-24. marta 2019. godine, u organizaciji Asocijacije Sport za sve Srbije.

27. Ski Festival – Kopaonik 2019. održan je u sportskoj atmosveri uz učešće 680 takmičara i posmatrača – rekreativaca iz Srbije, Rumunije, Severne Makedonije, Crne Gore  i Slovenije.

U okviru delegacije Saveza, Ski festivalu su prisustvovali Branko Vujović – predsednik Saveza, Slađana Ivanišević – član UO, Merima Kulić – predsednik Regiona „Severna Bačka“, Slavko Kovačević – predstavnik Regiona „Južni Banat“, kao i prestavnici članica i partnera Saveza, Prof. dr Zlatko Ahmetović, Danijela Ignjatić i dr.

Na svečanom otvaranju prisutnima se , govorom dobrodošlice , obratio Branko Vujović, potpresednik Asocijacije Sport za sve Srbije i Darko Udovičić, pomoćnik ministra u Ministarstvu omladine sporta Republike Srbije, koji je svečano otvorio 27. Ski festival Sporta za sve.

U bogatom takmičarskom i sportsko – rekreativnom programu, učesnici su se nadmetali u skijanju, odbojci i fudbau na snegu, hodanju sa krpljama, nadvlačenju konopca, kuglanju, odbojci, šahu, pikadu, sankanju, obaranju ruku, a u okviru programa organizovana je i akcija „Koš za čist Kop“ i „Ples za sve“.

Takođe u periodu od 21-23.03.2019. godine, u organizaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini – Kosovska Mitrovica i Asocijacije Sport za sve Srbije, održana je 6. Međunarodna naučna konferencija „Antropološki i teoantropološki pogled na fizičke aktivnosti od Konstantina Velikog do danas“

Teme konferencije su bile teorijski, filozofski, medicinski, metodološki i metodički aspekti istraživanja fizičkih aktivnosti u fizičkom vaspitanju, sportu, rekreaciji i kineziterapiji.

Na 6. Međunarodnoj naučnoj konferenciji učestvovalo je 180 gostiju, među kojima veliki broj broj učesnika festivala, studenata i uglednih profesora iz zemlje i inostranstva. Na konferenciji  podržana je ideja da se održava svake naredne godine na istom mestu.

Po završetku svih takmičenja u subotu 24. marta, upriličeno je uručenje takmičarskih priznanja i svečano zatvaranje 27. Ski festivala , koje je uveličao Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Ova značajna manifestacija organizovana je na najvišem nivou, zahvaljujući dobroj organizaciji domaćina – Asocijacije Sport za sve Srbije, bila je jedna od najmasovnijih  i po ceni samih učesnika, jedna od najuspešnijih do sada. Sjajan spoj sportsko-rekreativnih aktivnosti, aktivnog odmora, druženja i razmene iskustva na sportskom i naučnom planu još jednom je pokazao sve vrednosti rekreativnog i masovnog sporta, o čemu govori zadovoljstvo svih prisutnih.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *