ODRŽAN 4. FESTIVAL SPORTA ZA SVE VOJVODINE

Savez Sport za sve Vojvodine je od  27. maja do 2. juna 2019. godine, u okviru Nedelje sportskih aktivnosti „Move week“, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, uspešno realizovao 4. Festival sporta za sve Vojvodine.

Festival Sporta za sve Vojvodine počeo je promocijom u nedelju 26. maja 2019. godine u Novom Sadu na Sunčanom keju gde je prestavljen program festivala, Predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije  Branko Vujović i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez su se pridružili drugim sportskim stručnjacima u ovoj akciji u cilju boljeg i uspesnijeg prestavljanja festivala. Tokom trajanja festivala na više lokacija u Novom Sadu, Subotici i širom Vojvodine bio je prestavljen bogat sportsko-rekreativni program namenjen deci, omladini, odraslima, osobama treće životne dobi kao i osobama sa invaliditetom.

U okviru festivala uz parolu „Budi aktivan, budi zdrav“, Savez sport za sve Vojvodine sa svojim članicama, realizovao je preko 20 sportsko-rekreativnih aktivnosti u kojima su pozvani da učestvuju svi zainteresovani građani.

U ponedeljak 27. maja, u organizaciji udruženja sport za sve „Relaks“ u okviru 4. Festivala sporta za sve Vojvodine, na Fruškoj gori na Popovici u Planinarskom domu „Železničar“, u saradnji sa Društvom za sport i rekreaciju invalida rada Bačka, Udruženjem penzionera grada Novog Sada i Udruženjem vojnih penzionera Novog Sada, uspešno je održana rekreacija starih i osoba sa invaliditetom. Učesnici su se sa velikim zadovoljstvom takmičili u pikadu, kugli, bacanju karika, bacanju pločica, gađanju vazdušnom puškom pomoću lasera i igranju šaha. Obezbeđeni su maksimalni uslovi kao i sportski rekviziti za uspešnu realizaciju, takođe je u skladu sa vremenskim uslovima obezbeđeno pešačenje stazama Popovice.

U okviru 4. Festivala Sport za sve Vojvodine, u nedelju, 2. juna u Sportskom centru Maruk, u organizaciji Udruženja sporta za sve „Olee“, Društva sporta za sve „Arna NS“ i Udruženja građana „Ritam zdravlja“ realizovane su i Igre bez granica za decu preškolskog i školskog uzrasta, koji su i deo projekta „Hajmo na piknik“ namenjenog mladima, koje udruženje Ritam Zdravlja realizuje u okviru programa Novi Sad – Evropska prestonica mladih 2019. godine. Deca predškolskog uzrasta takmičila su se u štafetnom poligonu, a deca školskog uzrasta u Archery tag-u. Timovi sastavljeni od srednjoškolaca odmerili su snage u kvizu znanja i igrama spretnosti poput hop-stop, zajedno smo brži, izađi iz tunela i drugim. Publika je mogla da se razdrma u „zabavnom kutku” igrama koje su pripremili Eurogames, Savez Sport za sve Vojvodine i Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata, a svi učesnici su na kraju dobili nagrade za fer plej. Košarkaš Milenko Tepić  i predsednica udruženja„Ritam zdravlja“ dr Tatjana Jezdimirović otvorili su Igre porukom da je važno baviti se sportom i zahvalio se svim sugrađanima na tome što su odvojili dva sata nedeljnog prepodneva da bi se bavili fizičkom aktivnošću. Timovi su bili sastavljeni od učenika iz novosadskih srednjih škola  kao što su Srednja medicinska škola „7. april“, Tehnička škola „Pavle Savić“, škola za dizajn „Bogdan Šuput” i neformalnih grupa mladih, a pobedu su odneli predstavnici Društva Sport za sve Partizan 2. Na kraju igara, usledilo je i mini takmičenje za najbolje šutere dvojki i trojki, a četvoro najboljih osvojilo je potpisane košarkaške lopte. Na kraju zabavnog programa deca su dobila diplome i šlag i jagode kao nagradu za učešće na festivalu.

ACK Petro Max je u nedelju 02.06.2019. zajedno sa BK “ Novi Sad “ realizovao GUR-GUR CUP na Petrovaradinskoj tvrđavi, učestvovalo je oko 50 mališana u tri kategorije: do 3 god, do 4 god i do 5 god . Trke su bile uzbudljive a Capriolo se pobrinuo da svaki učesnik dobije zvonce za bicikli , glavna nagrada – guralica je izvučena na tomboli. Svi učesnici su pokazali pravi sportski duh – Fair Play.

Sportsko udruženje Sport Master je tokom Festivala Sport za sve Vojvodine realizovalo planirane aktivnosti na Bazenu Slana bara i u Ledenoj dvorani SPENS-a. Igre u vodi su  obradovale mališane i podstakle i one koji ne znaju da plivaju da se upišu u školu za neplivače. Porodični časovi na rolerima su realizovani u saradnji sa HK NS STARS . Deci su uvek zanimljive sportske aktivnosti koje rade sa mamama i tatama – tako je bilo i ovog puta, tokom 3 dana roleri su se vozili u svim uzrastima, oko 100 učesnika Festivala  je upoznato i sa kampanjom Move Weak-a .

Tim koji stoji iza Saveza Sport za sve Vojvodine obećao je sugrađanima više ovakvih događaja, a već su u pripremi projekti i programi koji ce biti realizovani u toku godine.

Sve aktivnosti koje su realizovane u okviru Festivala Sporta za sve, širom Vojvodine okupile su velik broj građana i preko 2500 učesnika čija je zainteresovanost pokazala volju da se uključe u ovakve akcije i potrebu za što više ovakvih događaja.    

Savez Sport za sve Vojvodine zahvaljuje se pokrovitelju manifestacije – Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu kao i partnerima i institucijama koje su pomogle organizaciju i realizaciju 4. festivala sporta za sve Vojvodine, kao i članicama Saveza i svim sportskim organizacijama koje su učestvovale u programu festivala.

Realizacijom ovakve manifestacije na pravi način promovisana je sportska rekreacija kao jedan od najvažnijih faktora u cilju unapređenja i očuvanja zdravlja.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *