SAVEZ SPORT ZA SVE VOJVODINE POSETIO ŠKOLU „MILAN PETROVIĆ“ U NOVOM SADU

Poklon za šampione

Dana 14. juna 2019. godine, školu za osnovno i srednje obrzovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu posetili su predstavnici  Saveza Sport za sve Vojvodine i učenicima škole poklonili sto za stoni tenis.

To je učinjeno u školskoj Sali gde su, u to vreme, učenici igrali basket i stoni tenis.

Poklon Saveza koordinatoru praktične nastave Miri Isakov, nastavnici fizičkog vaspitanja Slađani Nađ i dr Kabok Idi, predsednici Sportskog društva „Milan Petrović“ , uručio je Milorad Perišić podpredsednik Saveza Sport za sve Vojvodine. Tom prilikom Perišić je istakao da ovaj skromni poklon zapravo predstavlja zajednički rad Saveza sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu na sprovođenju jednog od ključnih ciljeva, da decu i mlade učimo sportu-sportskim aktivnostima i vrednostima koje se njima stiču, zarad njihovog pravilnog i zdravog životnog razvoja i da time žele da pomognu sport u ovoj školi : “Nadam se da će ovaj sto za stoni tenis motivisati veći broj vas da više slobodnog vremena provodite igrajući stoni tenis  baveći se sportskim aktivnostima kao i da će dodatno poboljšati uslove za razvoj sporta i perspektive mladih u ovoj školi.”

Perišić je na skromnoj svečanosti uručio poklon osvajaču medalje u Abu Dabiju, Aleksi Karamaniju vaučer za besplatni boravak za 2 osobe, na letnjem festivalu Sport za sve u Sutomoru u drugoj polovini septembra. Nakon toga predstavnici Saveza Perišić, Sanja Fratrić i Aleksandar Božić zadržali su se u kratkom razgovoru i druženju sa učenicima škole i nastavnicima.

U školskoj Sali za sastanke nastavljeni su razgovori predstavnika Saveza i domaćina oko nastavka i intenziviranja saradnje.

Nastavnica fizičkog vaspitanja Slađana Nađ istakla im poklon zaista mnogo znači, jer mnogobrojni učenici vole da igraju stoni tenis, a nemaju dovoljno stolova.

Direktorica škole Violeta Strahinjijević koja se zahvalila na poklonima i u znak pažnje Savezu Sport za sve Vojvodine i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu uručula je zahvalnice, koje su od recikliranog papira izradili učenici škole. Tom prilikom ona je istakla : “Ovaj poklon nam mnogo znači jer smo potpuno uključeni u sport za osobe sa invaliditetom i predstavljaće pravi podsticaj za dalji zajednički rad, popularisaćemo uključivanje što većeg broja mladih u sport, ali smo kao škola posvećeni i otvoreni i za starije populacije.”

Na kraju svi zajedno su zaključili da su ovakve akcije jedan lep i nadasve human gest koji će uvereni smo, dati rezultate u sportu i razvoju učenika ove škole, u vremenu koje je pred nama.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *