ODRŽAN 29. OTVORENI LETNJI FESTIVAL SPORTA ZA SVE

Asocijacija sport za sve Srbije, u saradnji sa Crnogorskim savezom Sport za sve, uspešno je realizovala 29. otvoreni letnji festival Sporta za sve, koji je održan u Sutomoru, u periodu od 18. – 22. septembra 2019. godine.

Na festivalu je učestvovalo preko 400 rekreativaca iz 7 zemalja ( Turska, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Severna Makedonija, Srbija i Crna Gora) a u ime Saveza sport za sve Vojvodine, festivalu su prisustvovali Milorad Perišić  – potpredsednik, Petar Perović i Slađana Ivanišević– članovi Upravnog odbora.

Pored predstavnika Saveza sport za sve Vojvodine, učešće na festivalu, sa teritorije AP Vojvodine, uzelo je 40 učesnika- prestavnika Opštine Ada, grada Subotice, Sombora, Kikinde, Bečeja, Novog Sada, Sportskog Saveza Vojvodine, Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta i Udruženja za sportsku rekreaciju radnika Pokrajinskih organa uprave.

Programski sadržaj Letnjeg festivala činili su takmičarski, edukativni i društveno-zabavni programi.

Takmičarski program se odvijao u 14 različitih sportskih disciplina (mali fudbal, nogo tenis, basket, odbojka, odbojka na pesku, stoni tenis, streljaštvo, šah, pikado, nadvlačenje konopca, triatlon na vodi, badminton, narodni višeboj, streličarstvo) a u njemu je učestvovalo 34 ekipe po kategorijama do i preko 40 godina sa uključenjem oba pola.

Edukativni deo je okupio velik broj stručnjaka iz oblasti sportske rekreacije koji su aktivno učestvovati na Stručnoj tribini: „Društvene mreže i aplikacie u službi Sporta za sve“ i svojim izlaganjem dali doprinos za unapređenje sportske rekreacije u budućnosti.

Duštveno-zabavne aktivnosti koje su u funkciji zbližavanja rekreativaca na svim nivoima delovanja, bile su izuzetno dobro prihvaćene od svih učesnika, a bile su zastupljene pretežno po završetku dnevnih sportskih aktivnosti.

U okviru ovogodišnjeg festivala, po prvi put je održana Regionalna konferencija na kojoj su učešće uzele zvanične delegacije iz: Turske Federacije Sporta za sve, Športske Unije Slovenije, Rumunske Federacije Sporta za sve, Makedonske Asocijacije Sporta za sve bez granica, kao i članovi Upravnih odbora i Stručnih organa – tela Crnogorskog Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Asocijacije Sport za sve Srbije.

Konferencijom je presedavao predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije Branko Vujović, a predstavnici zvaničnih delegacija prezentovali su svoje projekte i programe kao i svoja razmišljanja u vezi unapređenja saradnje na nivou Regiona. Na predlog presedavajućeg, doneti su zaključci i preporuke za dalju saradnju:

  • Unapređenje saradnje na realizaciji festivala Sporta za sve i sportsko-rekreativnih igara;
  • Učešće i podrška u realizaciji projekata finansiranih iz EU fondova;
  • Razvoj i unapređenje kompanijskog sporta;
  • Edukacija i podizanje stručnih kapaciteta – organizacija naučnih konferencija i skupova na temu Sporta za sve i kompanijskog spora;
  • Realizacija programa i projekata u okviru kampanja međunarodnih organizacija (TAFISA, ISCA, EFCS…);
  • Aktivnije učešće u radu međunarodnih organizacija u oblasti Sporta za sve i kompanijskog sporta i uzajamna podrška u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

U izuzetno sadržajnom programu Letnjeg festivala, učesnici su pronalazili način da se uključe u što više različitih programskih aktivnosti kako bi osvojili diplomu Majstor rekreacije.

Let fest je ostvario učešće ciljnih grupa u implementaciji programa Sporta za sve, jer su se na okupu susrele sportske organizacije i društva kojima je u programskom konceptu sportska rekreacija, predstavnici lokalnih samouprava koje su potpora uključenja širokog kruga građana u programe vežbanja kao i firme i kompanije koje se brinu za očuvanje i unapređenje zdravlja svojih zaposlenih.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *