ODRŽANA REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA SAVEZA SPORT ZA SVE VOJVODINE, PROF. DR MILENA MIKALAČKI PREDSEDNIK SAVEZA

Dana 26.12.2019. godine u Novom Sadu u zgradi Sportskog Saveza Vojvodine, održana je redovna Izborna Skupština Saveza Sport za sve Vojvodine kojom je presedavao Milorad Perišić potpredsednik Saveza Sport za sve Vojvodine.

Milorad Perišić – potpredsednik Saveza otvorio je Sednicu Izborne Skupštine, pozdravio prisutne članove Skupštine , članove organa Saveza i uvažene goste nakon čega je Skupština usvojila Dnevni red, izabrala radna tela i prešla na rad po Dnevnom redu.

Nakon podnetog Izveštaja Verifikacione komisije u kom je konstatovano da Skupštini prisustvuje dovoljan broj članova i da postoji kvorum za punovažan rad i odlučivanje , isti je jednoglasno usvojen.

Skupština je usvojila izvod iz zapisnika sa Sednice Skupštine održane dana 27.12.2018. godine, nakon čega se prešlo na razmatranje Izveštaja o radu za 2019. godinu , Izveštaja o materijalno finansijskom poslovanju Saveza za 2019. godinu i Izveštaja o radu Nadzornog odbora za 2019. godinu.

Uz video prezentaciju Izveštaja o radu za 2019. godinu, Milorad Perišić izvršio je kratak osvrt na realizovane aktivnosti i programe Saveza Sport za sve Vojvodine u 2019. godini, istakavši značaj samih programskih aktivnosti poput učešća na otvorenom Ski i Let Festu Sporta za sve, 4. Festivalu sporta za sve Vojvodine, učešću Evropskoj nedelji fizičkih aktivnosti, Danu izazova, održanoj završnoj manifestaciji 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine, sufinansiranju 19. projekata/programa članica Saveza , potpisivanju Ugovora o 13. Sportskoj olimpijadi radnika Vojvodine, uspešnom učešću na Sajmu Sporta LORIST-2019. godine.

Nakon izlaganja Izveštaja o radu za 2019. godinu Milorad Perišić podneo je Skuštini izveštaj o radu Nadzornog odbora za 2019. godinu.

Nakon podnošenja navedenih izveštaja za 2019. godinu, isti su jednoglasno usvojeni.

U nastavku rada Skupština je razmatrala Odluku o izmenama i dopunama Statuta i Prečišćen tekst Statuta Saveza Sport za sve Vojvodine, kao i poslovnik o radu Skupštine Saveza koji su jednoglasno usvojeni.

Nakon toga članovima Skupštine obratio se Branko Vujović predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije i doskorašnji predsednik Saveza Sport za sve Vojvodine koji je u svom obraćanju izvršio kratku retrospektivu realizovanih aktivnosti Saveza Sport za sve Vojvodine u mandatu 2015-2019. godine istakavši one najznačajnije, izradu strategije razvoja sporta za sve 2016-2020. godine, kategorizaciju pokrajinskih sportskih saveza od značaja za AP Vojvodinu kojom je Sport za sve Vojvodine svrstan u I kategoriju saveza od značaja za APV, Sportsku manifestaciju Festival sporta za sve Vojvodine, Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine, učešće u međunarodnoj saradnji, programskog i organizacionog unapređenja i uspostavljanje dobre saradnje i čestih kontakata sa institucijama sistema sporta u AP Vojvodini i Srbiji.

U drugom delu Sednice usledilo je obraćanje kandidata za predsednika Saveza Prof. Dr Milene Mikalački i predstvljanje programa, a nakon jednoglasnog izjašnjavanja i porške izvršen je i njen izbor za predsednika Saveza Sport za sve Vojvodine.

Na predlog predsednice Saveza kao ovlašćenog organa izabrani su i potpredsednik Saveza Milorad Perišić, kao i članovi Upravnog i članovi Nadzornog odbora Saveza Sport za sve Vojvodine.

Pre otavaranja radnog dela, na samom početku Sednice uručena su i priznanja Saveza Sport za sve Vojvodine za doprinos u realizaciji programa i 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine. Tom prilikom Branko Vujović, Milena Mikalački, Olivera Jovanović i Milorad Perišić uručili su priznanja sledećim dobitnicima:

  1. JMU radio-televiziji Vojvodine
  2. Fakultetu za sport i turizam – TIMS
  3. Udruženju Sport za sve opštine Senta
  4. Miškinja Radivoju
  5. Vlahović Danici

Na samom kraju Sednice data je razrešnica organima Saveza Sport za sve Vojvodine saziva 2015-2019. godine.

Sednica Skupštine Saveza Sport za sve Vojvodine je završena uz želje da nam nova 2020. godina bude još bolja i uspešnija!

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *