PREDSTAVNICI SAVEZA SPORT ZA SVE VOJVODINE NA INFO SESIJI O SPORTSKOJ KOMPONENTI ERAZMUS+ PROGRAMA

U Beogradu, 10. marta 2020. godine, u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Fondacije „Tempus“ održana je Info sesija o sportskoj komponenti Erazmus+ programa, kojoj su u ime Saveza sport za sve Vojvodine prisustvovali Prof. dr Milena Mikalački, predsednica i Olivera Jovanović, generalni sekretar.

Info sesiji prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ambasador delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici kao i Marija Filipović – Ožegović, upravnica Fondacije Tempus.

 Tom prilikom ministar omladine i sporta pozvao je prisutne sportske organizacije da se prijave na konkurs za projekte koje finansira EU istakavši da je od 2019. godine Srbija postala punopravni član / Erazmus + programska zemlja, te organizacije iz Srbije, pored uloge partnera na projektima mogu biti i u ulozi podnosioca projektne prijave ( koordinatori projekta).

U 2019. godini, 34 organizacije iz Srbije uspele su da obezbede dodatna sredstva kroz Erazmus+ programe, od kojih Savez sport za sve Vojvodine ima dva odobrena projekta, sa ulogom partnera na projektima – malo saradničko partnerstvo „Aktivni građani u evropskim gradovima“ i saradničko partnerstvo „Aktivan zdrav način života kroz konsultacije za tebe“ čija je realizacija počela 01. januara 2020. godine i traju 18 odnosno 30 meseci.

Aktuelni poziv za podnošenje predloga projekata otvoren je do 02. aprila 2020. godine a na kraju info sesije predstavljena je i sportska komponenta u novom ciklusu Erazmus+ programa za period 2021-2027.

 U skladu sa svojim kapacitetima, a u cilju umrežavanja, jačanja pozicije na mapi evropskih organizacija i razvoja sporta za sve i rekreativnog sporta, Savez sport za sve Vojvodine i u narednom periodu aktivno će raditi na iznalaženju partnera i apliciranju za nove projekte u okviru Erazmus+ programa.

Više informacija o Erazmus+ sport programu / korisni linkovi:

Erasmus+ Programski vodič:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/programme-guide_en

stranica programa Erazmus+ u Srbiji

https://erasmusplus.rs/category/sport/

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *