ANALIZA PROFILA BIVŠIH AKTIVNIH GRAĐANA U OKVIRU EVROPSKOG PROJEKTA „ActivU“

U okviru realizacije evropskog projekta „ActivU“ – Aktivan zdrav način života kroz konsultacije za tebe, čiji su osnovni ciljevi povećanje svesti i uticaj na promene u ponašanju bivših aktivnih građana sa i bez invaliditeta prema zdravom aktivnom načinu života kroz savetovanja za efikasnu upotrebu fizičke aktivnosti i drugih zdravstvenih ponašanja, Savez Sport za sve Vojvodine, 02.06.2020. godine u Novom Sadu, započeo je proces analize profila bivših aktivnih građana.

Analiza profila odgovarajućeg broja ispitanika, realizuje se u nekoliko faza, putem intervjua koji opisuju percepciju, znanje, uverenja i svakodnevne prakse bivših aktivnih građana, kao ciljne populacije.

Potreba istraživačke analize života bivših aktivnih građana pokrenuta je zbog nedostatka znanja o zdravstvenim stavovima i ponašanju ove populacije a da bi se ovaj segment unapredio smernice koje ciljaju opštu stariju popilaciju pomažu da se promoviše pozitivan odnos prema zdravlju i fizičkoj aktivnosti.

U skladu sa projektnim zadacima i dinamikom realizacije istih, nakon završetka pomenute analize biće obučen i sertifikovan odgovarajući broj vežbača (trenera) koji će promovisati zdrav, aktivan stil života među bivšim aktivnim građanima (polaznicima).

Projekat „ActivU“ okuplja osam evropskih organizacija iz oblasti sporta, starih i obrazovanja.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *