ODRŽAN RADNI SASTANAK SA PREDSEDNICIMA I SEKRETARIMA REGIONA

U Novom Sadu, 10. septembra 2020. godine, održan je radni sastanak sa predsednicima i sekretarima Regionalnih udruženja / društava za radnički sport.

Sastanku su prisustvovali Prof. dr Milena Mikalački, predsednica Saveza, Goran Milić, predsednik Olimpijskog komiteta 13.SORV, Milorad Perišić, potpredsednik Saveza, Olivera Jovanović, generalni sekretar Saveza i predstavnici 6 od 7 Regiona – Dragoljub Mrđanov i Mladenko Đuranović (Region Potisje), Ljubomir Obradović i Merima Kulić (Region Severna Bačka), Verica Marković i Miodrag Radaković (Region Južna Bačka), Saša Radmanović (Region Srem), Milica Lazić ( Region Jugozapadna Bačka) i Vukosava Velisavljev (Region Severni i Srednji Banat).

Na samom početku, predsednici Regiona upoznati su sa Odlukom Izvršnog odbora OK 13.SORV o odlaganju realizacije sportskog takmičenja „13.SORV-Kup Vojvodine“ za prvu polovinu 2021. godine, zbog epidemiološke situacije u zemlji i preporuka i mera koje su na snazi. O načinu održavanja i utvrđenom sistemu navedenog takmičenja govorili su Ljubomir Obradović, komesar za takmičenje 13.SORV i Mladenko Đuranović, predsednik Sportskog odbora 13.SORV.

U nastavku radnog sastanka, Regioni su informisali predsedavajuće o stanju u svojim sredinama, načinu organizacije sporta u firmama-radničkog sporta, povezanosti Regiona sa većima i povereništvima SSSV i udruženjima sporta za sve, kao i o kadrovskim promenama koje su se desile u pojedinim Regionima. Posebna pažnja posvećena je problemima sa kojima se Regioni susreću tokom svog rada, posebno kada je reč o uključivanju u sistem sredina koje nisu aktivne ali i prisutnog nerazumevanja poslodavaca za uključivanje zaposlenih u programe Sportske olimpijade radnika Vojvodine.

Nakon datih informacija, na radnom sastanku doneti su zaključci da se izvrši obilazak i organizuju sastanci u svih sedam Regiona, gde će prioritet biti zakazivanje sastanaka u Regionu Jugozapadna Bačka, Južni Banat, Severni i Srednji Banat, Južna Bačka I Srem.

Takođe, donet je zaključak da Regioni, kod kojih postoji potreba, do 01.11.2020. godine usaglase svoja normativna akta sa važećim zakonskim propisima i opštim aktima Saveza.

Na samom kraju radnog sastanka Regionima je data sugestija da koriste računarsku opremu, službene brojeve i pakete koji im je Savez Sport za sve Vojvodine stavio na raspolaganje a u funkciji što kvalitetnije i uspešnije realizacije programa u okviru ciklusa 13.SORV.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *