DELEGACIJA ASOCIJACIJE SPORT ZA SVE SRBIJE U POSETI SAVEZU SPORT ZA SVE VOJVODINE

U ponedeljak, 21. septembra 2020. godine, delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije bila je gost Saveza Sport za sve Vojvodine u Novom Sadu, gde je održan zajednički sastanak nacionalne i pokrajinske asocijacije sporta za sve.

            U ime Saveza Sport za sve Vojvodine sastanku su prisustvovale prof. dr Milena Mikalački, predsednica i Olivera Jovanović, generalni sekretar dok su u ime Asocijacije Sport za sve Srbije sastanku prisustvovali Branko Vujović, predsednik, Filip Vešović i Marina Vukotić, stručni saradnici.

            Na samom početku zajedničkog sastanka govorilo se o aktivnostima u oblasti sportske rekreacije i sporta u firmama, koje su Savez i Asocijacija realizovali u prethodnom periodu. Predsednica Saveza posebno je istakla niz realizovanih aktivnosti u vezi uspostavljanja sistema 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine, zatim potpisivanje sporazuma sa partnerskim organizacijama kao i podršku pokrajinskim organizacijama sporta za sve po pitanju prevazilaženja situacije izazvane epidemiološkom situacijom u zemlji.

            Predsednik Asocijacije posebno je istakao online programe u okviru projekta „Ostani kod kuće aktivan“ koji je Asocijacija Sport za sve Srbije pokrenula kroz strategiju razvoja „MISIJA 2030 – AKTIVNA SRBIJA!“ , sa ciljem da kroz raznovrsne tipove vežbi u zatvorenom prostoru zainteresuje i podstakne građane svih uzrasnih kategorija na svakodnevno bavljenje fizičkom aktivnošću radi očuvanja i unapređenja celokupnog zdravstvenog sistema čoveka.

            Predsednik je takođe istakao učešće Asocijacije u međunarodnim online programima / vebinarima (ISCA I TAFISA), zatim unapređenje saradnje sa visokoškolskim ustanovama kao  i druge aktivnosti Asocijacije na stvaranju uslova za razvoj sportske rekreacije u Republici Srbiji, koje su obeležile prethodni period.

            U nastavku sastanka dogovorene su zajedničke aktivnosti Saveza i Asocijacije  – saradnja na organizaciji i realizaciji 5. festivala Sporta za sve Vojvodine ( APV, 28.09.-04.10.2020. godine) kao i učešće Saveza na Kongresu sporta za sve, koji će Asocijacija Sport za sve Srbije realizovati krajem oktobra 2020. godine.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *