ŠIROM VOJVODINE USPEŠNO REALIZOVAN PETI FESTIVAL SPORTA ZA SVE VOJVODINE

Savez Sport za sve Vojvodine ove godine obeležio je 5. festival Sporta za sve Vojvodine „Budi aktivan, budi zdrav!“

Uz punu podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i u saradnji sa Asocijacijom Sport za sve Srbije, Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta i članicama Saveza, festival je realizovan na teritoriji AP Vojvodine, u periodu od 28. septembra do 04. oktobra 2020. godine.

Tokom trajanja festivala, 16 organizacija Sporta za sve, iz Novog Sada, Subotice, Sente, Sombora, Vrbasa, Rume, Iriga i Temerina, u svojim sredinama organizovalo je i realizovalo niz sportsko-rekreativnih programa namenjenih svim uzrasnim kategorijama stanovništva.

Programi, u koje se uključilo oko 600 rekreativaca, vođeni su od strane sportskih stručnjaka a poštovane su i sve preporuke i mere koje su na snazi a tiču se epidemiološke situacije u zemlji.

Kako praksa nalaže, Savez Sport za sve Vojvodine u okviru 5. festivala sporta za sve,  pored sportsko-rekreativnog organizovao je i edukativni program, namenjen predstavnicima članica Saveza i svim zainteresovanim sportskim stručnjacima sa dozvolom za rad u oblasti sportske rekreacije.

Tako je poslednjeg dana 5. festivala, 04. oktobra na Letenci, uz pomoć i podršku Asocijacije i Zavoda – domaćina celokupnog programa, održana stručna tribina  na otvorenom, u prelepom amfiteatru u šumi, nakon čega je usledila rekreativna šetnja svih učesnika kojom je, pored 5. festivala, obeležen i Svetski dan  pešačenja.

Na otvaranju programa govorili su Prof. dr Milena Mikalački, predsednica Saveza i Branko Vujović, predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije, oboje istakavši koliko je važno, i u ovim okolnostima koje su nas zadesile, održati kontinuitet u realizaciji festivala i kao društveno odgovorna organizacija, omogućiti stanovništvu da se bavi fizičkom aktivnošću radi poboljšanja i očuvanja zdravlja. Takođe su se zahvalili Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta, dr Danijelu Župiću, direktoru i svim saradnicima Zavoda, na izuzetnom domaćinstvu ove manifestacije.

Stručna tribina, sa temama koje su i više nego aktuelne – Uticaj pandemije na mentalno zdravlje ( Snežana Vujanović, psiholog, Zavod) i Prezentacija projekta „Ostani kod kuće aktivan“ ( Marina Vukotić i Branislav Dmitrović, Asocijacija), okupila je preko 80 predstavnika članica Saveza i sportskih stručnjaka.

Nakon vrlo zanimljivih prezentacija, Olivera Jovanović, generalni sekretar Saveza, iskoristila je priliku da upozna prisutne o učešću Saveza u dva međunarodna projekta – „Aktivni građani u evropskim gradovima“ i „Aktiviraj zdrav način života kroz savetovanje za tebe“.

Rekreativnom šetnjom svih učesnika do manastira Bešenovo i Bešenovačkog jezera, dugom 6 kilometara, obeležen je i Svetski dan pešačenja, koji se 29 godina unazad realizuje u organizaciji TAFISE.

Celokupni događaj na Letenci bio je i humanitarnog karaktera gde su se prikupljala sredstva za malenu Lanu Jovanović.

U poslepodnevnim časovima, dodelom diploma i sertifikata, uz parolu „Budi aktivan, budi zdrav“, uz zadovoljstvo svih učesnika, zatvoren je 5. festival Sporta za sve Vojvodine!

Veliki doprinos u organizaciji i realizaciji programa 5. festivala Sporta za sve Vojvodine dao je Stručni odbor Saveza, na čelu sa Aleksandrom Božić, predsednikom.

Savez Sport za sve Vojvodine zahvaljuje se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Asocijaciji Sport za sve Srbije, Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta,  Stučnom odboru Saveza, članicama Saveza, sportskim stručnjacima, volonterima sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada, listu „Dnevnik“ i listu „Vecernje novosti“ za izuzetan doprinos u realizaciji 5. festivala Sporta za sve Vojvodine!

Galeriju fotografija možete pogledati OVDE.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *