OPŠTINA ADA DOMAĆIN PRVOG ZAJEDNIČKOG SASTANKA IZVRŠNOG ODBORA OK 13.SORV I PRIPREMNOG ODBORA OPŠTINE DOMAĆINA 13. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE

U Opštini Ada, dana 13.10.2020. godine, održana je 4. proširena sednica Izvršnog odbora OK 13.SORV i Pripremnog odbora Opštine Ada – domaćina 13.SORV, koja je ujedno i prvi zajednički sastanak ova dva organa.

Sednici, kojom je predsedavao Goran Milić, predsednik Izvršnog odbora, prisustvovali su svi članovi IO – Milorad Perišić, Atila Buču, Mladenko Đuranović i Slavko Kovačević dok su u ime Pripremnog odbora Opštine Ada, zajedničkoj sednici prisustvovali Zoltan Bilicki, predsednik opštine i Pripremnog odbora i članovi Zoran Dragin, Robert Vaštag, Čaba Berec, Dragoljub Mrđanov, Dušan Civrić, Agneš Balind i Milan Popov.

U ime Saveza Sport za sve Vojvodine sastanku su prisustvovali Prof. dr Milena Mikalački, predsednica Saveza, Olivera Jovanović, generalni sekretar Saveza i Olimpijskog komiteta 13.SORV i Aleksandar Božić – predsednik Stručnog odbora Saveza.

Na sednici su razmenjene informacije o realizovanim aktivnostima Izvršnog i Pripremnog odbora nakon čega su dogovorene dalje zajedničke aktivnosti na organizaciji i realizaciji četvorogodišnjeg ciklusa 13.SORV.

Tom prilikom Goran Milić istakao je da je Savez Sport za sve Vojvodine – Olimpijski komitet za organizaciju 13.SORV sa organima i radnim telima tokom proteklog perioda radio na stvaranju uslova za nesmetanu realizaciju ciklusa 13.SORV, posebno istakavši normativno i organizaciono uređenje ovog sistema.

Zoltan Bilicki informisao je Izvršni odbor o aktivnostima Pripremnog odbora istakavši da je Opština Ada u prethodnom periodu radila na izgradnji i adaptaciji sportske infrastrukture kao i na animiranju poslodavaca i zaposlenih sa teritorije opštine Ada da se u što većem broju uključe u ciklus 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine. Takođe je istakao da se u narednom periodu očekuje rešavanje pitanja izgradnje kuglane i atletske staze za potrebe realizacije sportskih takmičenja u okviru ovog četvorogodišenjeg ciklusa.

U prethodnom periodu, Izvršni i Pripremni odbor radili su i na pripremi idejnih grafičkih rešenja za potrebe ciklusa 13.SORV gde je opština domaćin za maskotu opredelila simbol pčele.

Na sednici se govorilo i o dinamici realizacije sportskih takmičenja u okviru ciklusa, u odnosu na uslove koje nameće epidemiološka situacija u zemlji a kako je najavljeno, odloženi „KUP Vojvodine“ održaće se u aprilu sledeće godine nakog čega se očekuje i realizacija pokrajinskog prvenstva.

Kako ističe predsednik, Opština Ada intenzivno radi i na iznalaženju generalnog sponzora i promotera 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine.

Prof. dr Milena Mikalački informisala je prisutne o aktivnostima Saveza Sport za sve Vojvodine na promociji i prezentaciji 13. SORV istakavši da je Savez na raspolaganju domaćinu po pitanju realizacije marketing programa 13.SORV.

Na kraju 4. proširene sednice, dogovoreno je da se naredni zajednički sastanak  Izvršnog i Pripremnog odbora održi početkom 2021. godine kada će se razmatrati sva aktuelna pitanja od značaja za uspešnu realizaciju ciklusa 13.SORV.

Po završetku zajedničke sednice obe delegacije izvršile su obilazak sportskih objekata i terena opredeljenih za potrebe ciklusa 13.SORV.

Savez Sport za sve Vojvodine – Olimpijski komitet za organizaciju 13.SORV zahvaljuje se Opštini Ada na izuzetnoj organizaciji prvog zajedničkog sastanka.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *