USPEŠNO REALIZOVAN PRVI KONGRES SPORTA ZA SVE 2020 (Banja Koviljača, 23-25.10.2020.)

U Banji Koviljači, od 23-25. oktobra 2020. godine održan je prvi Kongres sporta za sve, u organizaciji Asocijacije Sport za sve Srbije.

U ime Saveza Sport za sve Vojvodine, kongresu su prisustvovali Prof. dr Milena Mikalački, predsednica, Milorad Perišić, potpredsednik, Olivera Jovanović, generalni sekretar i član UO Asocijacije i Aleksandar Božić, predsednik Stručnog odbora.

Tokom svečanog otvaranja Kongresa, predsednik Asocijacije Branko Vujović je najavio početak novog desetogodišnjeg programa Asocijacije Sport za sve Srbije – Misije AKTIVNA SRBIJA 2030 „Za bolju Srbiju kroz sport za sve“, u okviru koje je definisano i 12 ključnih tema: fizička aktivnost za svakoga; zdravlje; mir, razvoj i partnerstvo; upravljanje, liderstvo i integritet; obrazovanje; kvalitet života; ravnopravnost polova; društvena odgovornost i socijalna inkluzija; kulturno nasleđe, različitosti i promocija; očuvanje životne sredine; aktivni gradovi; infrastruktura, inovacije i ekonomski uticaj.

Prvi Kongres sporta za sve, otvoren je temom Sport za sve kao prioritet, u okviru koje su predsednik Branko Vujović i stručni saradnik za međ. saradnju i projekte Marina Vukotić, predstavili sistem funkcionisanja i programske aktivnosti Asocijacije Sport za sve Srbije. Nakon toga, moderator Kongresa prof. dr Dušan Mitić je najavio edukativni program kroz šest paralelnih sesija sa temama

 1. Sesija:    Fizička aktivnost za zdrav život
 2. Sesija: Sport u firmama
 3. Sesija: Normativno uređenje u sportu za sve
 4. Sesija: Povezivanje, razvoj i inovacije u sportu za sve
 5. Sesija: Aktivan grad – primeri dobre prakse
 6. Sesija: Menadžment u sportu za sve

Moderator sesije 2. Sport u firmama  sa izlaganjima na teme

 • EFCS/ BAWS u Evropi & Programi Asocijacije Sport za sve Srbije
 • mr Dejan Marsenić, član Upravnog odbora Asocijacije Sport za sve Srbije
 •  Organizovanost sporta u firmama u AP Vojvodina
 • Olivera Jovanović, gen. sekretar Saveza sport za sve Vojvodine
 • Društvena odgovornost kompanija u oblasti sporta

–      Aleksandra Gavrilović, junior specijalista za trening i razvoj zaposlenih, KEPROM d.o.o. Beograd, Dijana Radojković, specijalista za regrutaciju i selekciju, KEPROM d.o.o. Beograd, Borjan Momčilović, menadžer prodaje WIENER STADTISCHE osiguranja a.d.o. Beograd, Nemanja Komatović, supervizor projekata RECAN Fondacije za reciklažu limenki za piće

bila je Olivera Jovanović, gen. sekretar Saveza, koja je u okviru sesije govorila na temu Organizovanosti sporta u firmama u APV gde je predstavila sistem sporta u firmama na pokrajinskom nivou, istakavši značaj bavljenja zaposlenih sportsko-rekreativnim aktivnostima u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja. Takođe, u odnosu na kompanije i preduzeća, jasno su definisani benefiti koje poslodavci imaju stvaranjem uslova za bavljenje zaposlenih sportskom rekreacijom.

U odnosu na sva izlaganja u okviru sesije  (Programa Asocijacije sport za sve Srbije i evropskog kompanijskog sporta, zatim organizovanosti sporta u firmama u APV i društvenoj odgovornosti kompanija u oblasti sporta) doneti su odgovarajući zaključci koje će Asocijacija Sport za sve Srbije jasno definisati sa ciljem unapređenja sistema funkcionisanja i povećanja programskih kapaciteta ali i stavljanja istih u funkciju, kako bi bili dostupni svim građanima Republike Srbije.

Program Kongresa pratili su predstavnici sportskih organizacija iz sistema redovnog i pridruženog članstva Asocijacije Sport za sve Srbije kao i sportski stručnjaci koji koriste dozvole za rad u sportu za sve i kojima se pružila mogućnost da ostvare sate neophodne godišnje edukacije u oblasti sportske rekreacije (rekreativni sport, sport za sve, masovni sport).

Savez Sport za sve Vojvodine čestita Asocijaciji na uspešno organizovanom i realizovanom kongresu, koji je od izuzetnog značaja za razvoj oblasti sportske rekreacije i dodatnog usavršavanja sportskih stručnjaka koji su angažovani u ovoj oblasti.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *