ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA ASOCIJACIJE SPORT ZA SVE SRBIJE (BANJA KOVILJAČA, 25.10.2020.)

Dana 25. oktobra 2020. godine, u svečanoj sali „Kralj Aleksandar“ Kur-salona u Banji Koviljači, održana je sednica Redovne Skupštine Asocijacije Sport za sve Srbije, u skladu sa aktuelnim merama prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19.

            Delegati Saveza Sport za sve Vojvodine, na redovnoj Skupštini Asocijacije, bili su Prof. dr Milena Mikalački, predsednica, Milorad Perišić, potpredsednik i Aleksandar Božić, predsednik Stručnog odbora. Redovnoj Skupštini je prisustvovala i Olivera Jovanović, generalni sekretar Saveza i član Upravnog odbora Asocijacije Sport za sve Srbije.

            Nakon uvodnih reči gospodina Branka Vujovića, predsednika Asocijacije a potom izbora radnih tela Skupštine i utvrđivanja kvoruma, usvojen je dnevni red nakon čega je Skupština počela sa radom.

            U radu Skupštine, usvojeni su  dokumenti Asocijacije koji se odnose na 2019. godinu: izvodi iz zapisnika sa Redovne Skupštine održane 22. februara i Vanredne Skupštine 23. aprila kao i izveštaji –  o realizaciji Plana i programa, Nadzornog odbora, finansijskog poslovanja  i nezavisne revizorske kuće.

            Predsedavajući Skupštinom, Branko Vujović je istakao veliki značaj realizovanih aktivnosti i programa u 2019. godini: Zimski i Letnji festival sporta za sve, Veseli orijentiring, Nedelja fizičke aktivnosti – MOVE Week, Dan izazova, Dan pešačenja, učešće u završnoj manifestaciji 12. Sportske Olimpijade radnika Vojvodine i Nedelji sporta, kao i na međunarodnim događajima: 16. Međunarodni Festival radničkog sporta, 22. Evropske Kompanijske sportske igre, 9. MOVE Kongres, 26. TAFISA Svetski Kongres i sajmovima sporta. Takođe, godišnji kalendar aktivnosti pratili su brojni radni sastanci, posete i podrška članicama u realizaciji programa iz oblasti sportske rekreacije.

            Prisutnim delegatima prezentovan je Izveštaj o realizaciji Plana i programa Asocijacije za 2020. godinu sa izmenama i novitetima u programskim aktivnostima, koje su usledile razvojem pandemije COVID-19. Takođe, verifikovan je predlog Programa rada i finansijskog plana za 2021. godinu, uz napomenu da će se sve promene vršiti u skladu sa aktuelnim merama koje bude usvojila Vlada Republike Srbije. U nastavku rada Skupština je usvojila izmene i dopune Statuta Asocijacije Sport za sve Srbije.

            Na sednici je izvršen i izbor novog generalnog sekretara Asocijacije Sport za sve Srbije gde je na navedenu funkciju izabran gospodin Filip Vešović, koji je svojim dugogodišnjim zalaganjem i radom na poziciji stručnog saradnika doprineo očuvanju i unapređenju sistema funkcionisanja kancelarije Asocijacije Sport za sve Srbije.

            Na samom kraju sednice, predsedavajući Branko Vujović poželeo  je uspeh u daljem radu svim prisutnim članovima i sportskim organizacijama iz kojih dolaze.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *