IN MEMORIAM LJUBOMIR OBRADOVIĆ ( 1949. – 2021.)

Obaveštavamo Vas da je naš dragi prijatelj i saradnik, Ljubomir Obradović, dana 19.01.2021. godine preminuo u 72. godini života, nakon kraće bolesti.

Ljubomir Obradović bio je dugogodišnji saradnik Saveza Sport za sve Vojvodine koji je svojim nesebičnim radom i zalaganjem doprineo razvoju i unapređenju sportske rekreacije i sporta u firmama u AP Vojvodini.

Preko 50 godina, stalno prisutan u sportu i sportskoj rekreaciji, veoma uspešno osmišljava, organizuje i realizuje brojne programe od kojih su najznačajniji

  • Časovi sportske rekreacije za žene ( preko 39 godina u saradnji sa OSR „Partizan“ a kasnije Gradskim savezom „Sport za sve“ Subotica, sa preko 10000 žena učesnica)
  • „Zdravo starenje uz redovno vežbanje“ – programi sportske rekreacije za osobe treće životne dobi (u saradnji sa OSR „Partizan“ odnosno Gradskim savezom „Sport za sve“ Subotica)
  • Sportsko – rekreativna manifestacija „Trimbi“ Subotica ( od 1975. godine)
  • Sportsko-rekreativne aktivnosti  na trim stazama
  • Program „Kretanjem ka zdravlju“
  • Program „Aktivna pauza u procesu rada“ –  u svojoj radnoj organizaciji u saradnji sa FSFV iz Novog Sada
  • Akcija „Naučimo plivati“ – obuka za zaposlene u svojoj radnoj organizaciji i njihovu decu
  • Časovi jedrenja na Paliću – obuka za zaposlene u svojoj radnoj organizaciji
  • Časovi skijanja  – obuka za zaposlene u svojoj radnoj organizaciji
  • Realizacija međunarodne manifestacije „Dan izazova“ u Subotici – od 1995. godine

i brojni drugi programi i akcije koje je sprovodio na teritoriji Grada Subotica i šire.

Takođe, u saradnji sa Gradskim savezom Sport za sve“ Subotica aktivno je učestvovao u svim programskim aktivnostima Saveza Sport za sve Vojvodine i Asocijacije Sport za sve Srbije.

Ono što se posebno ističe jeste Ljubomirovo učešće u sistemu sportske olimpijade radnika Vojvodine, gde je od 3. ORSAV (kasnije SORV) aktivno učestvovao kao takmičar. Zahvaljujući svom radu i zalaganju unutar ovog sistema, Ljubomir Obradović bio je predsednik Zone Subotica, potom Regionalnog društva za radnički sport „Severna Bačka“ a tokom godina dao je izuzetan doprinos ovom sistemu kroz obavljanje više različitih funkcija poput predsednika Takmičarske komisije, predsednika Disciplinske komisije, člana Komisije za žalbe, više puta zamenik komesara za takmičenje SORV i u aktuelnom ciklusu Komesar za takmičenje 13.SORV…

Kruna celokupnog rada u sistemu SORV bili su izvanredni rezultati Regiona koji je vodio, gde je „Severna Bačka“ zauzela prvo mesto na „Susretima Regiona 2013“, prvo mesto na „Prvenstvu Vojvodine 2013“, prvo mesto na „KUPu Vojvodine 2014“, prvo mesto na „11.SORV 2015“, prvo mesto na „KUPu Vojvodine 2016“, prvo mesto na Prvenstvu Vojvodine 2017“, prvo mesto na „KUPu Vojvodine 2018“, prvo mesto na „12.SORV 2019“ kao najuspešniji Region po ukupnom plasmanu i Region sa najvećim brojem učesnika…

Tokom svog pedesetdvogodišnjeg rada, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u oblasti sporta i sportske rekreacije, od kojih se posebno ističe nagrada „Jovan Mikić Spartak“ u kategoriji „organizator sportske rekreacije“, dodeljena 1999. godine.

Savez Sport za sve Vojvodine duguje veliku zahvalnost Ljubomiru, za izuzetan doprinos u razvoju i unapređenju sporta, sportske rekreacije i sistema SORV u AP Vojvodini, izraženu plemenitost i humanost.

NEKA MU JE VEČNA SLAVA I VELIKO HVALA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *