SAVEZ SPORT ZA SVE VOJVODINE UČESNIK 28. OTVORENOG SKI FESTIVALA SPORTA ZA SVE – KOPAONIK 2021 (KOPAONIK, 24-28. MART 2021. GODINE)

Savez Sport za sve Vojvodine tradicionalno je učestvovao je na Otvorenom Ski festivalu Sporta za sve, koji je 28. put za redom, realizovan u organizaciji Asocijacije Sport za sve Srbije.
Prateći globalnu epidemiološku situaciju izazvanom širenjem zarazne bolesti COVID-19, Asocijacija je realizovala program 28. Otvorenog Ski festivala sporta za sve na Kopaoniku, od 24-28. marta 2021. godine, u skladu sa aktuelnim merama Vlade Republike Srbije.
Svojom odgovornošću koju neguje kroz sistemsko delovanje, Asocijacija je, kao nadležni nacionalni sportski savez zadužen za oblast sportske rekreacije (rekreativni sport, sport za sve, masovni sport) i sport u firmama, iz bezbednosnih razloga odložila prošlogodišnji Ski festival, dok je ove godine revidiran takmičarski i edukativni program i kompletno otkazan društveno-zabavni program zbog okupljanja velikog broja učesnika. Takođe, nije bilo svečanog otvaranja i zatvaranja festivala kao i zvaničnih lica i gostiju koji tradicionalno prate ovakvu manifestaciju.


Takmičarski program održan je na snegu u alpskom orijentiringu, foto safariju, odbojci na snegu i nadvlačenju konopca, gde su najuspešnije ekipe i pojedinci osvojili medalje i diplome. Zainteresovani su mogli da učestvuju i u svakodnevno organizovanoj šetnji na krpljama. Deo edukativnog programa – besplatna škola skijanja za početnike i naprednije skijaše organizovana je za 86 polaznika, u saradnji sa Srpskim Udruženjem učitelja i trenera sportova na snegu uz značajno angažovanje sportskih stručnjaka.
Takođe, 8. Međunarodna Naučna konferencija „Antroploški i teoantropološki pogled na fizičke aktivnosti od Konstantina Velikog do danas“ oržana je u online režimu, u organizaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini, FIEP Srbije, Asocijacije Sport za sve Srbije, Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije http://konferencija.dif.pr.ac.rs/
Tokom trajanja festivala Branko Vujović, predsednik Asocijacije uručio je Savezu Sport za sve Vojvodine priznanje za podršku realizaciji programa Ski festivala, koje je, u ime Saveza, preuzela Prof. dr Milena Mikalački, predsednica.
Ovogodišnji Ski festival sporta za sve dao je značajan podsticaj celokupnom sistemu, sportskim stručnjacima i rekreativcima, ljubiteljima sportova na snegu, zaposlenima, porodicama i dr., kako da budu fizički aktivni u zimskom periodu godine, uz visok nivo odgovornosti, brigu o drugim osobama i uz poštovanje svih epidemioloških mera koje propisuju nadležni organi Republike Srbije.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *