ODRŽAN RADNI SASTANAK PREDSTAVNIKA SAVEZA SPORT ZA SVE VOJVODINE I INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE VOJVODINE

U susret organizaciji i realizaciji planiranih programa Saveza Sport za sve Vojvodine u oblasti sporta za sve i sporta u firmama, u ponedeljak, 05.04.2021. godine u Novom Sadu, na Institutu za javno zdravlje Vojvodine održan je radni sastanak predstavnika Saveza i Instituta.

U ime Saveza sastanku su prisustvovali Prof. dr Milena Mikalački, predsednica i Aleksandar Božić, stručni saradnik dok su u ime Instituta sastanku prisustvovali Doc. dr med. Olja Nićiforović-Šurković, načelnik centra za promociju zdravlja, Doc. dr Snežana Ukropina, specijalista socijalne medicine i prim. dr Snežana Medić, epidemiolog.

Uvažavajući epidemiološku situaciju po pitanju virusa COVID – 19, uz odgovornost Saveza i brigu o  javnom  zdravlju, sastanak sa predstavnicima Instituta od izuzetnog je značaja  za pripremu i realizaciju planiranih programskih aktivnosti Saveza, posebno kada je u pitanju realizacija sportskog programa u okviru ciklusa 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine.

Sa stručnjacima Instituta razmatrani su mogući modeli realizacije navedenih programa u postojećim epidemioloskim uslovima sa akcentom na važnost bavljenja fizičkom aktivnoščću radi očuvanja psihičkog i fizičkog blagostanja.

Takođe, dogovoreno je učešće predstavnika Instituta za javno zdravlje Vojvodine na sastanku koji će Savez Sport za sve Vojvodine krajem aprila održati sa nadležnim institucijama u oblasti sporta, sporta za sve, medicine sporta i vodećim partnerima, kada se očekuje jasno definisanje smernica, uputstava i protokola za realizaciju programskih aktivnosti Saveza u narednom periodu.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *