U SUSRET REALIZACIJI SPORTSKOG PROGRAMA U OKVIRU CIKLUSA 13. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE U NOVOM SADU ODRŽANA 5. SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA OK 13.SORV

U Novom Sadu, u zgradi Radničkog doma „Svetozar Marković“ u utorak, 11. maja 2021. godine održana je sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta za organizaciju 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine.

Sednici su prisustvovali: Goran Milić, predsednik Izvršnog odbora OK 13.SORV, Milorad Perišić, član, Atila Buču, član, Mladenko Đuranović, član, Prof. dr Milena Mikalački, predsednica Saveza Sport za sve Vojvodine, Olivera Jovanović, generalni sekretar Saveza i Aleksandar Božić, stručni saradnik Saveza.

Na samom početku, Goran Milić je informisao Izvršni odbor o aktivnostima Olimpijskog komiteta za organizaciju 13.SORV, njegovih organa i radnih tela koje su realizovane u periodu između dve sednice, posebno istakavši aktivnosti na pripremi sportskog programa u okviru ciklusa 13. SORV.

U nastavku sednice Izvršni odbor OK 13.SORV razmatrao je već donetu Odluku o organizaciji i realizaciji sportskog takmičenja „Kup Vojvodine“ iz 2020. godine, te zaključio da se ista stavlja van snage s obzirom da se u proteklom periodu nisu stvorili povoljni epidemiološki uslovi za realizaciju ovog sportskog takmičenja.

U odnosu na usvojen Program rada za 2021. godinu i povoljnije epidemiološke uslove koji se očekuju tokom letnjeg perioda, Izvršni odbor doneo je Odluku o organizaciji i realizaciji sportskog takmičenja „Prvenstvo Vojvodine 2021“.

Tom prilikom, Atila Buču informisao je Izvršni odbor o održanoj sednici Pripremnog odbora Opštine Ada koja je održana 10. maja 2021, istakavši da je domaćin u potpunosti saglasan sa predloženom odlukom o realizaciji pokrajinskog prvenstva te da postoje svi uslovi za nesmetanu realizaciju istog, uz poštovanje mera i preporuka koje budu na snazi kao i protokola koji će biti definisan od strane nadležnih instutucija.

U skladu sa donetom Odlukom, realizacija pokrajinskog prvenstva planirana je za avgust 2021. godine, gde će sportski program biti realizovan kroz četiri takmičarske celine (grupe sportova), u sledećim terminima:

  • PRVA GRUPA u terminu:  07 – 08. avgust 2021. godine (Subota/Nedelja): SREDNJI FUDBAL (do 40 godina starosti), KOŠARKA (M), STRELJAŠTVO (M), PLIVANJE(M+Ž), PIKADO (M), RUKOMET (Ž) i BASKET(Ž).
  • DRUGA GRUPA u terminu: 14 – 15. avgust 2021. godine (Subota/Nedelja): FUTSAL, RUKOMET (M), ŠAH, NADVLAČENJE KONOPCEM, BIČ-VOLEJ (M+MP), ODBOJKA (Ž) i STRELJAŠTVO (Ž).
  • TREĆA GRUPA u terminu: 21 – 22. avgust 2021. godine (Subota/Nedelja): SREDNJI FUDBAL (preko 40 godina starosti), ODBOJKA (M), STONI-TENIS (M+Ž), TENIS, PIKADO (Ž+MP), KUGLANJE (Ž-MP) i BASKET (M).
  • ČETVRTA GRUPA u terminu: 28 – 29. avgust 2021. godine (Subota/Nedelja): MALI FUDBAL, KUGLANJE (M), SPORTSKI RIBOLOV, ATLETIKA (M+Ž), BIČ-VOLEJ (Ž) i BOĆANJE.

U terminu za treću grupu sportova  planira se i realizacija  sportskih takmičenja u sportskim disciplinama KUGLANJE VISEĆOM KUGLOM (Ž) i BACANJE PLOČICA (Ž) koje imaju eksperimentalni karakter.

Odlukom su obuhvaćena i sva druga pitanja i aktivnosti od značaja za uspešnu organizaciju i realizaciju ove značajne pokrajinske manifestacije.

U nastavku sednice dogovoreno je da Tehnička komisija 13.SORV do kraja tekućeg meseca izvrši obilazak sportskih objekata i terena koje je Opština Ada – domaćin 13.SORV opredelila za potrebe realizacije četvorogodišnjeg ciklusa 13.SORV, uz napomenu da se maksimalno koriste sportski objekti i tereni na otvorenom.

Na samom kraju sednice najavljen je instruktažni sastanak u vezi korišćenja unapređene aplikacije za unos podataka o kolektivnim i pojedinačnim učesnicima sistema SORV, koji će se održati u Novom Sadu, u petak 14. maja 2021. godine i kojem će prisustvovati predstavnici svih Regionalnih udruženja / društava.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *