TEHNIČKA KOMISIJA OLIMPIJSKOG KOMITETA ZA ORGANIZACIJU 13. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE OBIŠLA SPORTSKE OBJEKTE I TERENE U ADI I MOLU Opština Ada spremna za “Prvenstvo Vojvodine 2021”

Ada će po drugi put biti domaćin Sportske olimpijade radnika Vojvodine, koja će se održati 2023. godine. Takmičarima je ostala u sećanju kao odličan domaćin 2007. Adjani se trude da se još bolje pripreme za igre koje će se održati kroz dve godine. A pre toga, tačnije u avgustu ove godine, na terenima u Adi i Molu održaće se radničko Prvenstvo Vojvodine. Upravo zbog toga Tehnička komisija u sastavu: Mladenko Đuranović, predsednik, Dragoljub Mrdjanov i Milorad Perišić, članovi, obišla je sportske objekte u Adi i Molu. Cilj je bio da se uvere koliko je sve spremno za takmičenja u avgustu. Predvidjeno je da se, ako vremenski uslovi dozvole, sva nadmetanja održe na otvorenim terenima, a u slučaju lošeg vremena u salama.

Komisija je obišla terene za srednji fudbal, rukomet, košarku, streljaštvo, plivanje, basket, futsal, odbojku, šah, nadvlačenje konopcem, bič volej, stoni tenis, tenis, pikado, viseća kugla i bacanje pločica, mali fudbal i sportski ribolov, a nisu proveravali atletsku stazu i kuglanu u Senti, gde su održana takmičenja na prethodnim Igrama. Za Olimpijadu 2023. U Adi će biti izgradjena kuglana i atletska borilišta, a uskoro i tereni za boćanje.

Komisija je obišla objekte koje je domaćin odredio za Prvenstvo Vojvodine koje će se održi tokom četiri vikenda u avgustu. Celokupan program je podeljen u četiri grupe sportova. Samim tim što je organizacija prvensta ovakva, domaćinu su olakšani fizički i tehnički  uslovi činjenicom da se sva takmičenja ne održavaju istovremeno. Inače, domaćin raspolaže sportskom infrastrukturom da bi sve moglo da se organizuje u jednom vikendu. Većina sportskih objekata je već sada u funkciji, jer su svi gotovo završeni. Bili smo u poziciji da zajedno s domaćinom biramo rešenja koja su najoptimalnija i najkvalitetnija tako da sa te strane učesnici mogu biti bezbedni i sigurni da će imati maksimalno moguće uslove za realizaciju takmičenja – utisci su predsednika komisije Mladenka Đuranovića. -Praktično, nakon obilaska terena, komisija konstatuje da je sve, sem terena za boćanje, u ovom trenutku pripremljeno da bi takmičenja mogla da počnu već sutra. Domaćin je obećao da će teren za boćanje biti na vreme izgradjen. Odredjena je i lokacija u sklopu SRC Adica i on mora biti spreman za kraj avgusta, kada je na programu takmičenje u boćanju. Nema sumnje da će domaćin to završiti blagovremeno. Na programu će biti 19 disciplina u muškoj i deset u ženskoj konkurenciji, kao i dva eksperimentalna sporta: bacanje pločica i viseća kugla. Sve će se realizovati na terenima u Adi i Molu, s tim što će, ovog puta, atletika i kuglanje biti održani u Senti, a domaćin će za Olimpijadu izgraditi četvorostaznu kuglanu i terene za atletske discipline. Očekujemo da na Olimpijadi kompletan sportski program bude realizovan na objektima u Adi i Molu. Znajući kako je organizovana Olimpijada 2007. i s kakvom ozbiljnošću domaćin pristupa realizaciji za njeno održavanje kroz dve godine, ne sumnjamo da će sve biti na još višem nivou. Na nama je sada, tu mislim na oraganizatore: Savez sport za sve Vojvodine, Olimpijski komitet, Sportski odbor i sve naše organe koji se bave ovim poslom, da maksimalno iskoristimo uslove koje je domaćin obezbedio da privučemo što veći broj učesnika na predstojeće prvenstvo Vojvodine. Znamo da je sve pomalo oteženo zbog kovida, ali kako sada stvari stoje nadamo se da ćemo u avgustu imati normalne uslove da nastavimo s rekreacijom, da se takmičimo i družimo, a na regionima je da urade svoj deo posla i animiraju i regrutuju učesnike za predstojeće Prvenstvo Vojvodine. Tada možemo biti sigurni da se vraćamo na staze pre kovida i da potvrdimo da smo ozbiljan i uredjen sistem i da ćemo sve odraditi na najbolji mogući način.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *