ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA SPORTSKOG SAVEZA VOJVODINE I KONSTITUTIVNA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA SSV

U Novom Sadu, u amfiteatru “Spensa”, u četvrtak 10. juna 2021. godine održana je izborna Skupština Sportskog saveza Vojvodine.

U ime Saveza Sport za sve Vojvodine izbornoj skupštini SSV prisustvovali su Prof. dr Milena Mikalački, predsednica, Milorad Perišić, potpredsednik, Olivera Jovanović, generalni sekretar i Aleksandar Božić, stručni saradnik.

Sednicom je predsedavao Slobodan Boškan, dosadašnji predsednik SSV I naš proslavljeni odbojkaš, dok je Prof dr. Milena Mikalački imenovana je za člana radnog predsedništva.

Izbornoj skupštini prisustvovao je Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, koji je delegatima izborne skupštine poželeo uspešan rad te naglasio da je ista specifična po tome što je kandidat za predsednika Sportskog saveza Vojvodine, po prvi put u istoriji SSV, žena. Takođe, gospodin Basta zahvalio se gospodinu Boškanu na angažovanju u Sportskom savezu Vojvodine i poželeo mu uspeh u daljoj karijeri.

Nakon utvrđivanja kvoruma, u daljem radu izborne skupštine jednoglasno su usvojeni

  • Izveštaj o radu
  • Finansijski izveštaj i
  • Izveštaj Nadzornog odbora SSV

za 2020. godinu, nakon čega je skupština jednoglasno usvojila Plan i program rada sa finansijskim planom Sportskog saveza Vojvodine za 2021. godinu.

U nastavku sednice donete su odluke o razrešenju organa Sportskog saveza Vojvodine (za mandatni period 2017 – 2021.) nakon čega se pristupilo izboru novih organa SSV, za mandatni period 2021-2025. godine.

Jednoglasno, za novog predsednika Sportskog saveza Vojvodine izabrana je Jasmina Juras, međunarodni košarkaški sudija. Novoizabrana predsednica, ukratko je predstavila skupštini svoj dosadašnji sportski rad i upoznala delegate sa predlogom Plana i programa rada Saveza za budući period od četiri godine, nakon čega je preuzela predsedavanje izbornom skupštinom.

Na predlog predsednice, imenovan je Upravni odbor SSV, gde je Olivera Jovanović, generalni sekretar Saveza Sport za sve Vojvodine imenovana za člana UO.

Skupština je imenovala i Nadzorni odbor SSV nakon čega je, na predlog predsednice, mr Mladen Stojšin jednoglasnom odlukom skupštine imenovan za generalnog sekretara SSV.

Na samom kraju imenovana je i Komisija za žalbe SSV.

Po završetku sednice izborne skupštine, održana je prva, konstitutivna sednica Upravnog odbora Sportskog saveza Vojvodine na kojoj je Smiljka Jakšić imenovana za potpredsednicu Sportskog saveza Vojvodine. Na konstitutivnoj sednici Upravni odbor  razmatrao je i usvojio neophodne odluke za dalji nesmetan rad i funkcionisanje SSV.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *