POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU SAVEZA SPORT ZA SVE VOJVODINE I FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA UNIVERZITETA U NOVOM SADU

U Novom Sadu, 17.06.2021. godine potpisan je Sporazum o saradnji između Saveza Sport za sve Vojvodine i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada. 

Potpisivanje ovog značajnog dokumenta za razvoj oblasti sportske rekreacije (sport za sve, masovni i rekreativni sport) i sporta u firmama održano je u prostorijama fakulteta a isti  su potpisali, na obostrano zadovoljstvo, prof. dr Milena Mikalački, predsednica Saveza i prof. dr Nebojša Maksimović, dekan Fakulteta, dok je sastanku prisustvovao i Aleksandar Božić, stručni saradnik Saveza.

Prof. dr Nebojša Maksimović istakao je da je fakultet kao obrazovna institucija spreman za ostvarivanje saradnje i pružanje pomoći u vidu edukacije, školovanja i usavršavanja kadrova u oblasti sportske rekreacije, razmene stručnih informacija i zajedničkog učešća u projektima istraživačkog karaktera, kao i da će upravo potpisivanje ovog Sporazuma  o saradnji imati izuzetan značaj za dalje unapređenje i razvoj obe institucije.

Prof. dr Milena Mikalački navela je da Sporazum između Saveza Sport za sve Vojvodine i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu predstavlja nastavak dugogodišnje saradnje ove dve institucije. Važno je napomenuti da Savez sport za sve Vojvodine primenjuje stručna i naučna saznanja fakulteta kroz primenu svojih programskih sadržaja. Sa druge strane studenti Fakulteta imaju mogućnost za terensku nastavu kroz različite sportsko rekreativne sadržaje za sve uzrasne kategorije stanovništva koje Savez realizuje, zahvaljujući kompetencijama koje stiču na fakultetu.

U nastavku razgovora, takođe je dogovorena saradnja kroz učešće u evropskim projektima u oblasti sportske rekreacije.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *