Erasmus+ Sport projekat: #U!Activ Active Citizens in European Cities

U velikim gradovima u Evropi postoji tendencija stvaranja informacione praznine kada su u pitanju mnogi sadržaji, posebno sportski. Nedostatak pristupa potpunim i pouzdanim informacijama rezultira potencijalnom pretnjom isključivanja određenih grupa stanovnika evropskih gradova i nemogućnost za učešće u sportsko rekreativnim aktivnostima koje nude gradovi.

Konzorcijum okupljen oko projekta U!Activ na čelu sa koordinatorom projekta Sportskim centrom iz Gdanska, održao je svoj drugi internacionalni sastanak u Lisabonu u periodu od 21. do 23. jula sa namerom da da svoj doprinos rešavanju problema, a koji je kroz projekat Active Citizens in European Cities prepoznat kao jedan od primarnih u ovoj oblasti.

Pored domaćina, lisabonskog ADDJ-a, sastanku su prisustvovali i predstavnici Associació Esportiva Ciutat Vella iz Barselone kao I Young Lions Gdansk Sports Academy.

Savez Sport za sve Vojvodine predstavljali su Marko Adamović i Aleksandar Božić.

Ovo je prvi sastanak koji je održan uživo od početka pandemije, što celom konzorcijumu uliva nadu da će u narednom periodu aktivnosti teći prema planiranom, I da će se postavljeni ciljevi projektom U!Activ u potpunosti realizovati.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *