U BUDVI ODRŽAN JUBILARNI 30. LETNJI FESTIVAL SPORTA ZA SVE

Asocijacija Sport za sve Srbije i Crnogorski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ realizovali su na crnogorskom primorju, u Budvi,  30. otvoreni Letnji festival sporta za sve na kom su tradicionalno prisustvovali predstavnici i članice Saveza Sport za sve Vojvodine.

Jubilarni Let fest, održao se u hotelsko-turističkom kompleksu budvanske rivijere „Slovenska plaža“, u periodu od 15-19. septembra 2021. godine i okupio je više od 400 sportskih rekreativaca iz Poljske, Rumunije, Bugarske, Severne Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Tokom ceremonije  svečanog otvaranja, Savezu Sport za sve Vojvodine uručena je specijalna plaketa za 30 godina učešća i doprinosa realizaciji festivala. Priznanje Savezu, kao i ostalim dobitnicima uručili su Branko Vujović-predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije i Gligorije Vojinović – predsednik Crnogorskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“.

Celokupan program festivala održan je na otvorenim terenima „Slovenske plaže“, a rezultati su ostvareni kroz

  • Takmičarski program u 15 sportskih disciplina – mali fudbal, basket, odbojka, odbojka na pesku, stoni tenis, tenis, nogo tenis, streljaštvo, steličarstvo, pikado, badminton, šah, nadvlačenje konopca, vodeni triatlon i narodni višeboj
  • Rekreativni program – jutarnje vežbanje aerobik, akvarobik i promociju sportsko-rekreativnih sadržaja (SUP Challenge, Petanque, Baggo) i
  • Edukativni program – rekreativno savetovalište, test procene fitnes statusa (BMI) i anketno istraživanje o životnim navikama koje je sprovedeno kod preko 150 učesnika u saradnji sa Pokrajinskim Zavodom za sport i medicinu sporta

Na svečanom zatvaranju festivala uručene su nagrade i priznanja – pehari i medalje najuspešnijim učesnicima u sportskim disciplinama. Diplomu Majstor rekreacije osvojilo je 40 učesnika koji su uzeli učešće u više od polovine programskih sadržaja festivala.

U ime Saveza Sport za sve Vojvodine, festivalu su prisustvovali Aleksandar Božić-stručni saradnik i predsednik Stručnog odbora Saveza, Bojan Crnojački-član stručnog odbora Saveza i predstavnik Udruženja sport za sve „Olee“, Danijel Alajica – član Nadzornog odbora Saveza i predstavnik Društva sport za sve „ArenaNS“, Petar Perović – član Upravnog odbora Saveza i predstavnik Udruženja sport za sve „Inako“ Vrbas, Slavko Kovačević – član Upravnog odbora Saveza i predstavnik Regiona Južni Banat kao i Vitomir Lisica- stručni saradnik.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *