NOVI SAD I SAVEZ SPORT ZA SVE VOJVODINE DOMAĆINI INTERNACIONALNOG SASTANKA U OKVIRU PROJEKTA „Aktivni građani u evropskim gradovima – U!Active“

27. i 28. oktobra Savez sport za sve Vojvodine bio je domaćin internacionalnog sastanka u okviru projekta Aktivni građani u evropskim gradovima U!Active.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih partnerskih institucija i organizacija koje čine konzorcijum projekta U!Active, predstavnici Sportskog centra Gdanjsk (koordinatora projekta), organizacije ADDJ iz Lisabona, Sportske akademije „Mladi lavovi“ iz Gdanjska kao i predstavnici Associació Esportiva Ciutat Vella iz Barselone.

Cilj okupljanja partnerskog konzorcijuma pre svega bio je koordinacija projektnih aktivnosti kao i izveštavanje o napretku istih. Takođe, partneri su tokom boravka u Novom Sadu imali priliku da posete Sportsko poslovni centar Vojvodine, popularni SPENS, upoznaju se sa istorijatom i načinom funkcionisanja ovog simbola grada. Partnere je ugostio i dekan Fakulteta za sport i fizičku kulturu a nakon posete fakultetu gosti su obišli i otvorene terene na Đačkom igralištu.

Prisustvo institucija i organizacija iz više evropskih zemalja bila je dobra prilika za umrežavanje i razmenu iskustava sa članicama Saveza Sport za sve Vojvodine, kada su u pitanju fondovi Evropske unije.

U duhu dobrih domaćina, predstavnici Saveza omogućili su gostima da obiđu znamenitosti Novog Sada uz stručnu podršku turističkog vodiča.

Sledeći internacionlani sastanak očekuje se u martu sledeće godine, a domaćin će biti Associació Esportiva Ciutat Vella iz Barselone.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *