SAVEZ SPORT ZA SVE VOJVODINE DOBITNIK NAGRADE “KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ”

U sredu, 15. decembra, u rektoratu Novosadskog univerziteta upriličena je svečana dodela godišnje nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” sa ciljem podsticanja i afirmacije najuspešnijih pojedinaca, preduzetnika i institucija sa teritorije AP Vojvodine.

Osamnaest privrednih i društvenih predstavnika i stvaralaca sa teritorije AP Vojvodine, koji su svojim zalaganjem u nauci, kulturi, obrazovanju, preduzetništvu i informisanju doprineli razvoju zajednice, dobilo je ovogodišnju nagradu “Kapetan Miša Anastasijević”.

Tom prilikom Savezu Sport za sve Vojvodine dodeljeno je priznanje za afirmaciju sporta i zdrav život a isto je uručeno predsednici Saveza prof. dr Mileni Mikalački.

Odluku o dobitnicima plakete i zlatnika sa likom Miše Anastasijevića, srpskog trgovca i velikog dobrotvora iz 19. veka, doneo je višečlani žiri koji čine istaknuti profesori, ekonomisti i novinari a kojim je predsedavao bivši rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Radovan Pejanović.

Organizator programa “Od Kapetana Miše do Nikole Tesle” je “Media Invent Novi Sad”, zajedno sa Univerzitetima u Novom Sadu i Beogradu a pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Unije poslodavaca Srbije.

Ustanovljeno priznanje – plaketa i zlatnik sa likom dunavskog kapetana Miše Anastasijevića – delo je akademskog vajara Ljubiše Mančića iz Beograda.

Svojim prisustvom svečanu dodelu priznanja uveličali su članovi Upravnog odbora i predstavnici članica Saveza Sport za sve Vojvodine.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *