ODRŽAN 29. ZIMSKI FESTIVAL SPORTA ZA SVE

29. zimski festival sporta za sve održan je na Kopaoniku, u periodu od 23-27. marta 2022. godine, u organizaciji Asocijacije Sport za sve Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije.

Ovaj tradicionalni skup okupio je više od 550 učesnika među kojima je bio veliki broj sportskih stručnjaka i sportskih udruženja, članova sindikalnih organizacija, predstavnika lokalnih uprava i zaposlenih u firmama, kao i individualaca i posetilaca Ski centra Kopaonik, zaljubljenika u snežne sportove i rekreativne aktivnosti.

Osim učesnika iz Republike Srbije, u programske aktivnosti priključile su se i ekipe organizacije iz drugih zemalja regiona: Rumunije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

U ime Saveza Sport za sve Vojvodine na 29. Ski festu prisustvovali su Olivera Jovanović – generalni sekretar Saveza i članica UO Asocijacije, Aleksandar Božić – stručni saradnik, Bojan Crnojački – član Stručnog odbora i Ivana Jović – predstavnica članice Saveza. Aktivno učešće na zimskom festivalu uzele su i članice Saveza Sport za sve Vojvodine iz Novog Sada, Sombora i Subotice.

Kvalitetno druženje i dobro raspoloženje pratilo je takmičenja u alpskim disciplinama – slalomu i veleslalomu, kao i alpskom orijentiringu, foto safariju, odbojci na snegu, obaranju ruku, nadvlačenju konopca, pikadu i šahu, gde su ekipe i pojedinci osvajali nagrade.

Za sve zainteresovane učesnike festivala svakodnevno je bila organizovana i šetnja na krpljama.

U okviru takmičarskog programa, u sportskoj disciplini pikado Aleksandar Božić osvojio je 2. mesto u konkurenciji preko 50 muškaraca, dok su u takmičenju učestvovali i ostali predstavnici Saveza.

Kroz edukaciju na snegu organizovana je besplatna škola skijanja za početnike, u saradnji sa Srpskim Udruženjem učitelja i trenera sportova na snegu, koju je uspešno savladalo blizu 100 polaznika uz značajno angažovanje sportskih stručnjaka.

Na završnoj ceremoniji dodele nagrada i priznanja, koja se održala na centralnom platou Ski centra Kopaonik, najuspešnijima su uručene medalje, diplome i pehari. Tom prilikom Savezu Sport za sve Vojvodine dodeljena je zahvalnicu za doprinos realizaciji programa 29. otvorenog Ski festival sporta za sve.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *