U OPŠTINI VRBAS ODRŽANA STRUČNA TRIBINA POVODOM OBELEŽAVANJA SVETSKOG DANA ZDRAVLJA

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) ovogodišnji Svetski dan zdravlja obeležava usmeravanjem globalne pažnje na hitne akcije koje je potrebno preduzeti da bi ljudi i planeta bili zdravi i da se okrenemo ka stvaranju društva koja su fokusirana na blagostanje.

Svetski dan zdravlja, 7. april, ove godine posvećen je očuvanju zdrave životne sredine i obeležava se pod sloganom „Naša planeta, naše zdravlje”. Upravo zato Svetska zdravstvena organizacija ovaj značajan datum u Kalendaru zdravlja posvećuje zdravlju naše planete.

            Tim povodom, u Opštini Vrbas, u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“ održana je stručna tribina u organizaciji lokalne samouprave, Saveta za zdravlje Opštine Vrbas i Udruženja Sport za sve „Inako“ gde je Prof. dr Milena Mikalački, predsednica Saveza bila jedan od predavača sa temom „rekreacija kao način življenja i važnost kontrole zdravlja rekreativaca“.

            U ime Saveza Sport za sve Vojvodine stručnoj tribini su prisustvovali i Milorad Perišić, Olivera Jovanović i Aleksandar Božić.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *