ODRŽAN PRVI SASTANAK U OKVIRU PROJEKTA “iSER” – Integrisani sportsko edukativni plan za borbu protiv rasizma kod mladih

Prvi sastanak u okviru projekta “Integrated Sport Educational Plan to tackle Racism of Youth (iSER)”, Erasmus+ Sport, održan je u Rigi, Letonija, 27-28. aprila 2022. godine.

Projekat, čiji je cilj borba protiv rasizma kod mladih kroz sport i edukaciju, realizuje se u okviru Erasmus + sport programa i traje 18 meseci.

Domaćin sastanka i nosilac projekta je Biedrība „European Center for Research and Regional Development” (ECRRED) – Letonija a pored Saveza Sport za sve Vojvodine, partneri na projektu su “Institut de Haute Formation aux Politiques Communautaires asbl” (IHF) – Belgija, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto Slovenija i Social Innovation & Cohesion Institute – Fifty Fifty – Grčka.

Tokom dvodnevnog sastanka, kojem su u ime Saveza prisustvovale prof. dr Milena Mikalački i Olivera Jovanović, partnerske organizacije predstavile su svoj rad nakon čega se razgovaralo o aktivnostima u okviru “iSER” projekta, očekivanim rezultatima, budžetu, vremenskom okviru i planu komunikacije i diseminacije projekta.

Savez Sport za sve Vojvodine, kao i ostale partnerske organizacije, preuzeo je svoje radne pakete koje će realizovati u narednom periodu a u skladu sa dinamikom projektnih aktivnosti dogovoreno je da se sledeći transnacionalni sastanak održi u septembru tekuće godine u Briselu.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *