ZAVRŠNA MANIFESTACIJA SPORTSKO-REKREATIVNOG DELA 7. FESTIVALA SPORTA ZA SVE VOJVODINE

Savez Sport za sve Vojvodine realizovao je u subotu, 4. juna 2022. godine završnu manifestaciju sportsko-rekreativnog dela 7. festivala Sporta za sve Vojvodine uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Završnoj manifestaciji u Novom Sadu, prethodila je dvonedeljna realizacija različitih programa sporta za sve u organizaciji članica Saveza sa teritorije AP Vojvodine, čime  je pored 7. festivala sporta za sve obeležen i „MOVE Week“ – evropska nedelja fizičke aktivnosti.

U skladu sa programom završne manifestacije 7. festivala sporta za sve Vojvodine, na zelenim površinama i centralnom platou novosadske gradske plaže „Štrand“, u periodu od 10-13 časova više od 700 učesnika uživalo je u bogatom sportsko-rekreativnom programu za sve kategorije stanovništva.

U okviru ceremonije svečanog otvaranja festivala učesnike su pozdravili prof. dr Milena Mikalački –predsednica Saveza Sport za sve Vojvodine i Filip Vešović – generalni sekretar Asocijacije Sport za sve Srbije, nakon čega je predsednica Saveza zvanično proglasila festival otvorenim.

Po otvaranju festivala, usledila je plesna tačka Društva Sporta za sve „Partizan 2“ iz Novog Sada nakon čega su, u ime Saveza Sport za sve Vojvodine, dodeljene zahvalnice zaslužnim građanima, udruženjima i institucijama za razvoj oblasti sporta za sve u AP Vojvodini i to u sledećim kategorijama:

 • za pokroviteljstvo 7. festivala Sporta za sve Vojvodine: Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu
 • za izuzetan doprinos u realizaciji 7. festivala Sporta za sve Vojvodine: Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu i JKP „Gradsko zelenilo“
 • za izuzetan doprinos u razvoju inovativnih programa u oblasti sporta za sve: Sportskom udruženju „Invictus NS 021“ iz Novog Sada
 • Za aktivno učešće u programima sportske rekreacije – sporta za sve i pored zdravstvenih poteškoća:  Milošević Sreti
 • Za aktivno učešće u programima sportske rekreacije – sporta za sve u 76. godini života:  Grginčević Zlat

Dobitnicima su zahvalnice uručili Milorad Perišić – potpredsednik Saveza, Slavko Perković- član Upravnog odbora Saveza i Aleksandar Božić – predsednik Stručnog odbora Saveza Sport za sve Vojvodine.

Program 7. festivala zvanično je počeo zajedničkom koreografijom svih učesnika.

Predstavnici mnogobrojnih sportsko-rekreativnih organizacija sa teritorije AP Vojvodine kao i prisutni građani imali su prilke da se uključe u organizovane sportsko-rekreativne aktivnosti po stanicama:

 • za bebe – trka beba u puzanju
 • za decu koja su se po grupama od preko 50 dece smenjivala na svakoj od postavljenih stanica : Hola, Salsa, Karamba, Fiesta, Cirkus.
 • za odrasle – gađanje meta iz laserskih pušaka, stanica „Sport-znanje-zabava“ na kojoj su učesnici mogli da izaberu neki od postavljenih izazova (pimpovanje, čučnjevi, preskakanje vijače, bacanje kockice i preskakanje polja) a ispunjavanjem istog su osvajali simboličnu nagradu.
 • Za treću životnu dob – pikado, šah, viseća kugla, nabacivanje karika…
 • Stanica za  proveru zdravstvenog statusa: merenje telesnog sastava
 • Edukativna stanica o zdravim stilovima života

Na samom početku festivala izuzetnu pažnju prisutnih učesnika i medija izazvala je trka beba u puzanju koja  je okupila više od 70 beba uzrasta do 18 meseci. Bebe, naši najmlađi rekreativci su na veliko zadovoljstvo publike i roditelja uspešno savladale zadatu stazu.  Zbog velikog interesovanja realizovano je 7 trka sa po 10 beba. Bebe, pobednice po grupama, nagrađene su prigodnim poklonima.

Svi navedeni programi realizovani su uz pomoć studenata volontera sa Fakulteta Sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada kojima je 7. festival sporta za sve Vojvodine poslužio da steknu neophodna organizaciona i metodička saznanja prilikom realizacije sportsko-rekreativnih programa.

Savez Sport za sve Vojvodine zahvaljuje se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu – pokrovitelju 7. festivala,  JKP „Gradsko zelenilo“ – tehničkom domaćinu 7. festivala, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada, medijskim kućama koje su najavile i ispratile 7. festival Sporta za sve Vojvodine:  Listu „Dnevnik“ ,„Novosadskoj“ televiziji,  „Blic“ Novi Sad, NSUživo TV, kao i organizacijama koje su sa velikim brojem svojih članova učestvovale na festivalu: Udruženju Sport za sve „Olee“ Novi Sad, Udruženju Sport za sve „Most“ Ruma,  Društvu Sporta za sve „Arena NS“ Novi Sad, Društvu Sporta za sve “Partizan 2“ Novi Sad, Udruženju Sport za sve „Tiento“ Futog, Društvu Sporta za sve „Partizan“ Petrovaradin, Gradskom savezu Sporta za sve Subotica, Sportskom udruženju „Sport master“ Novi Sad, Udruženju sporta za sve „Relaks“ Novi Sad, Sportskom klubu „Biatlon“ Novi Sad, Sportskom udruženju „Invictus NS 021“, Karate klubu „Budo“ Novi Sad, Karate klubu „Panter 2011“ Budisava, Školici sporta „Maslačak“ Beograd, Sportskom savezu Grada Sombora, Udruženju Sport za sve „Tiski cvet“ Novi Bečej  i svim drugim pojedincima i organizacijama koji su dali doprinos uspešnoj realizaciji završne manifestacije sportsko-rekreativnog dela 7. festivala Sporta za sve Vojvodine.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *