27. SVETSKI TAFISA KONGRES, Portorož, Slovenija

Međunarodna Asocijacija sporta za sve (TAFISA) organizovala je u Portorožu, Slovenija 27. Svetski Kongres u periodu od 08-12. juna 2022. godine, gde je u okviru kongresa, 10. juna održana je i sednica Generalne Skupštine.

Kongres pod nazivom „Sport za sve u svetu promena“ (Sport for all in a changhing world) pratilo je više od 300 učesnika iz 52 zemlje sveta.

Kao članica TAFISA, Asocijacija Sport za sve Srbije – delegacija u sastavu: Branko Vujović – predsednik, prof. Dr Dušan Mitić – potpredsednik, Filip Vešović – gen. sekretar, Branislav Dmitrović – član Upravnog odbora, Olivera Jovanović – član Upravnog odbora i Marina Vukotić – stručni saradnik za međunarodnu saradnju i projekte pratila je aktivnosti Kongresa, učvrstila partnerstva na međunarodnom planu i učestvovala u radu Generalne Skupštine.

Svečana ceremonija Kongresa održana je u hotelu Grand Bernardin praćena kulturnim performansima i obraćanjem zvaničnika.

Tokom Kongresa održane su serije paralelnih predavanja i aktivnih radionica sa različitim temama: Zajedno jači: snaga pokreta sporta za sve; Izbledeti ili napredovati: Šta budućnost donosi za Sport za sve?; Svetske priče i društvo: Pričajmo o misiji 2030; Tehnologija nije neprijatelj! Inovativni načini za pospešivanje fizičke aktivnosti u sredinama kulturnog nasleđa; Međunarodne sportske organizacije kreću od bazičnog sporta; Osnaživanje ženskog sporta za sve lidere sutrašnjice. Prof. dr Dušan Mitić održao je svoje predavanje u okviru sesije Inovativnih načina za pospešivanje fizičke aktivnosti.

Trideset godina postojanja  TAFISA obeleženo je u pozorištu Tartini u Piranu uz operu i obraćanje zvaničnika koji su dali svoj doprinos organizaciji i pokretu sport za sve od samog osnivanja

Poslednji dan Kongresa bio je rezervisan za prezentaciju različitih tradicionalnih sportskih igara kao izvor kulturnog nasleđa koje su učesnici mogli da probaju, nakon čega je organizovan turistički obilazak Pirana.

Završnom svečanom ceremonijom uz kulturni program zatvoren je 27. TAFISA Kongres.

10. juna 2022. godine, održana je i izborna sednica Generalne Skupštine TAFISA kojoj je delegacija Asocijacije dala svoj doprinos u radu. Izabran je novi Izvršni odbor na čelu sa predsednikom Wolfgang Baumann, dok je za generalnog sekretara izabran Jean-Francois Laurent.

28. Svetski Kongres organizovaće se u Dizeldorfu, Nemačka u periodu 30. oktobra do 05. novembra 2023. godine.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *