PREDSEDNIK ISCA U POSETI SRBIJI

U skladu sa razvojem međunarodne saradnje, Asocijacija Sport za sve Srbije ugostila je u Beogradu 20. i 21. juna 2022. godine predstavnike Međunarodne Asocijacije za sport i kulturu (ISCA) – predsednika Mogensa Kirkeby-a i projektnu menadžerku Sašku Benedičić Tomat.

Predmet dvodnevne posete predstavnika ISCA bio je unapređenje saradnje, razvoj međunarodnih projekata i kandidatura Asocijacije Sport za sve Srbije za organizaciju predstojećeg 11. MOVE Kongresa krajem 2023. godine, čiji bi domaćin bio grad Novi Sad.

20. juna 2022. godine, delegacija Asocijacije – predsednik Branko Vujović, gen. sekretar Filip Vešović, stručni saradnik za međunarodnu saradnju i projekte Marina Vukotić, zajedno sa predstavnicima ISCA posetili su grad Novi Sad i tom prilikom upriličen je sastanak u Gradskoj kući sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetičaninom i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom, koji su izrazili zadovoljstvo što mogu da predstave Novi Sad – ovogodišnju Evropsku prestonicu kulture koji je ujedno i grad sporta.

Drugog dana posete, 21. juna 2022. godine u Beogradu organizovan je sastanak Asocijacije i ISCA sa regionalnim partnerima Asocijacije i teritorijalnim i lokalnim sportskim organizacijama koje deluju u oblasti sportske rekreacije, gde je u ime Saveza Sport za sve Vojvodine sastanku prisustvovao Milorad Perišić, potpredsednik.

Razgovori su vođeni u cilju podizanja kapaciteta i regionalne saradnje organizacija, jačanja organizacija u Republici Srbiji, kao i benefiti koji se nude kroz programe ISCA i učešće u međunarodnim projektima.

Pored povezivanja organizacija iz celog sveta, realizacije projekata i unapređenja celokupnog sistema sporta i kulture, ISCA pre svega širi ideje o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću, povezivanju ljudi, poštovanju tradicije, kulture i ravnopravnosti, izgradnji sveta kao boljeg mesta za život.

Kompletan tekst na sajtu Asocijacije Sport za sve Srbije:  https://www.sportforallserbia.org.rs/novosti/predsednik-isca-u-poseti-srbiji/

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *