CIKLUS 13. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE

Opština Ada domaćin „Kupa Vojvodine 2022“

            U susret završnoj manifestaciji 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine, 02. i 03. jula 2022. godine, Savez Sport za sve Vojvodine u saradnji sa Opštinom Ada, domaćinom 13.SORV, realizovao je sportsku manifestaciju „Kup Vojvodine 2022“.

            U skladu sa odlukom Izvršnog odbora OK 13.SORV, sportska takmičenja u okviru „Kupa Vojvodine 2022“ održana su u 11 sportskih disciplina za muškarce i 6 sportskih disciplina za žene.

            U subotu, 02. jula u Adi i Molu zaposleni sa teritorije AP Vojvodine imali su priliku da se nadmeću u MALOM FUDBALU (preko 40 god), SREDNJEM FUDBALU ( do 40 god), BASKETU (m+ž), STONOM TENISU (ekipno i pojedinačno), ODBOJCI (m+ž) i PIKADU  (m+ž+mp, ekipno i pojedinačno) dok su u nedelju, 03. jula u Adi, Senti i Bečeju održana sportska takmičenja u MALOM FUDBALU (do 40 god), SREDNJEM FUDBALU (preko 40 god), ŠAHU (ekipno i pojedinačno), BIČ VOLEJU (m+ž+mp), KUGLANJU (m+ž+mp, ekipno i pojedinačno), STRELJAŠTVU (m+ž, ekipno i pojedinačno) i SPORTSKOM RIBOLOVU.  Kao dodatni sadržaj, domaćin je organizovao i rekreativno boćanje.

            Žrebanja za sva sportska takmičenja vršena su neposredno pred početak takmičenja, na mestu održavanja istih.

            Takmičenja su sprovodila službena lica iz pokrajinskih granskih sportskih saveza a ista su realizovana bez žalbi, bez povreda i u fer plej raspoloženju.

            Za nesmetanu realizaciju sportskog programa „Kupa Vojvodine 2022“ bila je zadužena Takmičarska komisija u sastavu: Dušan Kolarov, predsednik, Slavko Kovačević i Zoran Trivunov – članovi a istim su rukovodili Mladenko Đuranović, komesar za takmičenje 13.SORV i Verica Marković, predsednica Sportskog odbora.

            Opština Ada, na čelu sa gospodinom Bilicki Zoltanom, obezbedila je izuzetne uslove za realizaciju „Kupa Vojvodine 2022“ a svoj doprinos dali su i članovi Pripremnog odbora opštine domaćina 13.SORV.

            Za ostvarene plasmane u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji Savez Sport za sve Vojvodine  obezbedio je odgovarajuća priznanja – pehare i medalje a za koordinaciju aktivnosti u vezi dodele priznanja bio je zadužen Vitomir Lisica, predsednik komisije.

            Takođe, Savez Sport za sve Vojvodine u saradnji sa partnerskom osiguravajućom kućom DDOR iz Novog Sada obezbedio je osiguranje za sve takmičare i službena lica tokom trajanja ove sportske manifestacije.

            Za medijsko praćenje „Kupa Vojvodine 2022“ pobrinuli su se Radio televizija Vojvodine i lokalni mediji.

            Sportska manifestacija „Kup Vojvodine 2022“ održana je tokom trajanja manifestacije „Dani Ade“ te su učesnici Kupa, pored sportskih aktivnosti, imali priliku da uživaju i u brojnim kulturno-zabavnim programima koje je obezbedio domaćin.

            U ime Saveza Sport za sve Vojvodine takmičenjima su prisustvovali Milorad Perišić, potpredsednik, Olivera Jovanović, generalni sekretar i Aleksandar Božić, stručni saradnik.

            Savez Sport za sve Vojvodine zahvaljuje se svim radnim organizacijama koje su prepoznale značaj bavljenja zaposlenih sportskom rekreacijom, prvenstveno radi očuvanja i poboljšanja zdravlja te su omogućile zaposlenima da učestvuju u ciklusu  13. sportske olimpijade radnika Vojvodine – „Kupu Vojvodine 2022“.

            „Kup Vojvodine 2022“ bilo je poslednje kvalifikaciono takmičenje za završnu manifestaciju 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine koja će se održati u Opštini Ada 2023. godine.

            U ime Saveza Sport za sve Vojvodine – Olimpijskog komiteta za organizaciju 13.SORV zahvaljujemo se svim učesnicima Kupa i čestitamo ekipama i pojedincima koji su ostvarili plasman na završnu manifestaciju 13.SORV!

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *