U BUDVI ODRŽAN 31. OTVORENI LETNJI FESTIVAL SPORTA ZA SVE

Asocijacija Sport za sve Srbije i Crnogorski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ zajednički su organizovali na crnogorskom primorju u Budvi međunarodni program – 31. Otvoreni Letnji festival sporta za sve.

Let fest, koji se održao u zelenoj oazi hotelsko-turističkog kompleksa Budvanske rivijere „Slovenska plaža“, u periodu od 14-18. septembra 2022. godine, bio je centralni događaj sa oko 500 sportskih rekreativaca, ljubitelja porodične letnje rekreacije, sportskih organizacija, predstavnika univerziteta i stručnjaka, članova granskih Sindikata i zaposlenih u lokalnim samoupravama i firmama iz Srbije i Crne Gore, kao i drugih zemalja: Rumunije, Bugarske, Poljske i Severne Makedonije.

U ime Saveza Sport za sve Vojvodine na festivalu su učestvovali prof. dr Milena Mikalački, predsednica Saveza, Aleksandar Božić, stručni saradnik i predsednik Stručnog odbora, Goran Milić, predsednik Olimpijskog komiteta 13.SORV i član Upravnog odbora, Amir Sitarević, predsednik Nadzornog odbora, Mane Mirković  – član Upravnog odbora i Nedeljko Rodić – predstavnik članice Saveza „Invictus“ iz Novog Sada.

Iz sistema članstva Saveza sport za sve Vojvodine na festivalu su učestvovali i predstavnici organizacija sporta za sve iz Novog Sada, Subotice, Žablja i Sente.

U susret sportskim takmičenjima, na osnovu prijava organizovana je tehnička konferencija i žrebanje. Sportsko-rekreativni i takmičarski program se odvijao na otvorenim terenima „Slovenske plaže“ kroz realizaciju takmičenja u 15 sportskih disciplina – mali fudbal, basket, odbojka, odbojka na pesku, stoni tenis, tenis, nogo tenis, streljaštvo, steličarstvo, pikado, badminton, šah, nadvlačenje konopca, vodeni triatlon, narodni višeboj, kao i rekreativni program – jutarnje vežbanje aerobik, akvarobik i društveno-zabavni sadržaj.

Na ceremoniji svečanog otvaranja Let festa, ispred hotelske grupe „Budvanska rivijera“ goste je pozdravila PR menadžer hotela „Slovenska plaža“, Jelena Kaluđerović. U nastavku svečanosti, dobrodošlicu na festival poželeli su predsednik Organizacionog odbora Let festa – Budva 2022 Gligorije Vojinović i predsednik BAWS i Asocijacije Sport za sve Srbije Branko Vujović. Prisutnima se zatim u ime Ministarstva sporta i mladih Crne Gore obratio v.d. direktora Direktorata za sport mr Zoran Jojić, koji je zvanično proglasio festival otvorenim.

Radi unapređenja kvaliteta programa, održan je okrugli sto sa moderatorom prof. dr Dušanom Mitićem gde je prezentovana retrospektiva programskog sadržaja i njegova evaluacija nakon čega je član Stručnog odbora Asocijacije Mihailo Miletić predstavio prošlogodišnju analizu – rezultate anketnog istraživanja programa 30. Let festa i ukazao na potrebe kontinuirane sistemske razmene informacija.

Tokom trajanja festivala za sve učesnike bio je obezbeđen i bogat kulturno zabavni program.

U okviru ceremonije svečanog zatvaranja festivala, uručene su nagrade i priznanja – pehari i medalje najuspešnijim učesnicima u sportskim disciplinama.

Tom prilikom prof. dr Dušan Mitić uručio je prof. dr Mileni Mikalački zahvalnicu za učešće Saveza sport za sve Vojvodine na 31. otvorenom letnjem festivalu sporta za sve.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *