PREZENTACIJA TRADICIONALNIH SPORTOVA I IGARA U OKVIRU PROJEKTA STYLE- Sport Tradition Youth Linked Elderly

U saradnji sa evropskim partnerskim organizacijama, Savez Sport za sve Vojvodine realizuje inovativan projekat čiji je osnovni cilj međugeneracijska integracija kroz tradicionalne sportove i igre.

U skladu sa projektnim aktivnostima, u periodu od 18. do 19. oktobra u Novom Sadu održan je 2. transnacionalni sastanak partnerskih organizacija na kom su učestvovali projektni timovi iz Rumunije, Grčke, Poljske, Turske i Srbije.

Nakon registracije učesnika i otvaranja sastanka, za predstavnike partnerskih organizacija upriličena je poseta Vladi AP Vojvodine – Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, zatim Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu i Sportsko poslovnom centru Vojvodina.

Nakon posete institucijama, partneri su u nastavku sastanka predstavili tradicionalne sportove i igre svojih zemalja a potom razgovarali o elementima E priručnika koji će biti izrađen u narednom periodu.

Drugi dan sastanka obeležili su razgovori projektnih timova o menažmentu projekta, koordinaciji preostalih aktivnosti po projektu, standardima, vremenskim okvirima kao i očekivanim rezultatima nakon čega su učesnici obišli Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta.

Projekat STYLE traje 18 meseci i za njegovu realizaciju zadužene su sledeće organizacije:

  1. Association for Social Economy and Lifelong Learning – ASEL RO
  2. Instytut Rozwoju Sportu i Edukacji
  3. Social Innovation & Cohesion Institute – Fifty Fifty
  4. Kıyıköy Doğa Sporları Kulübü Derneği
  5. Savez „Sport za sve“ Vojvodine

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *