SAVEZ SPORT ZA SVE VOJVODINE DOMAĆIN STUDIJSKE POSETE U OKVIRU EVROPSKOG PROJEKTA ISER – INTEGRISANI SPORTSKO EDUKATIVNI PLAN ZA BORBU PROTIV RASIZMA KOD MLADIH

Savez sport za sve Vojvodine, 18. i 19. oktobra ugostio je u Novom Sadu predstavnike partnerskih organizacija sa projekta iSER, gde je u skladu sa projektnim aktivnostima realizovana Studijska poseta Novom Sadu i najznačajnijim institucijama u oblasti sporta i obrazovanja.

Tokom dvodnevnog boravka, predstavnici partnerskih organizacija posetili su Vladu AP Vojvodine – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu gde je održan prijem kod gospođe Aranke Binder, podsekretarke za sport i omladinu. Tom prilikom razgovaralo se o najznačajniji aktivnostima sekretarijata kao i lokalnim politikama za mlade kojima se doprinosi borbi protiv rasizma.

U nastavku studjske posete upriličen je obilazak Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu tokom kojeg su učesnici imali prilike da se upoznaju sa radom fakulteta, razgovaraju o iSER projektu ali i čuju o evropskom projektu na temu rasizma i nasilja kod dece na kojem je fakultet bio jedan od partnera. Takođe, prisustvovali su delu praktične nastave sa studentima.

Pored obilaska instutucija, učesnici su imali priliku da posete i Sportsko poslovni centar Vojvodina – SPENS te obiđu i deo sportske infrastrukture Grada Novi Sad.

Drugog dana studijske posete, u zgradi Sportskog saveza Vojvodine i sedištu Saveza održan je radni sastanak sa predstavnicima partnerskih organizacija a prisutne je, u ime SSV, pozdravila gospođa Jasmina Juras, predsednica.

Nakon održanog sastanka, organizovan je obilazak Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta gde su prisutni imali priliku da vide deo opreme za testiranje motoričkih i funkcionalnih sposobnosti sportista kao i specijalnu opremu za brži oporavak istih.

iSER projekat traje 18 meseci i za njegovu realizaciju zadužen je sledeći projektni tim:

1. Ecrred – Latvia

2. Youth for Exchange and Understanding International

3. Social Innovation & Cohesion Institute – Fifty Fifty

4. Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

5. Savez „Sport za sve“ Vojvodine

Top of Form

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *