PROMOCIJA 13. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE

U petak, 18. novembra u Novom Sadu, u okviru 53. međunarodnog sajma turizma, upriličena je promocija 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine, jedinstvenog sportskog programa u međunarodnim okvirima, koji Savez Sport za sve Vojvodine realizuje više od pola veka.  

U organizaciji Saveza i Opštine Ada – domaćina četvorogodišnjeg ciklusa, promocija 13.SORV održana je na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, uz prisustvo predstavnika najznačajnijih institucija iz sistema sporta APV, partnera Saveza i opštine domaćina.

Reči dobrodošlice gostima promocije uputili su predsednica Saveza, prof. dr Milena Mikalački i predsednik Opštine Ada, gospodin Zoltan Bilicki, oboje istakavši vrednosti i tradiciju SORV.

U susret završnoj manifestaciji 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine, koja će se pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade APV – Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu održati od 7. do 09. jula 2023. godine u Adi, najavljen je i promovisan program 13.SORV i isti će okupiti preko 2000 najboljih radnika sportista sa teritorije APV.

U nastavku programa, Opština Ada – domaćin 13.SORV predstavila je bogatu sportsku infrastrukturu i najznačajnije turističke potencijale, sa kojima će spremno dočekati učesnike Olimpijade.

Tokom sajamske svečanosti, Regionu “Severna Bačka” uručena su priznanja za najuspešniji i najmasovniji Region na sportskom takmičenju “Kup Vojvodine” koje je ove godine, kao poslednje kvalifikaciono za 13.SORV, održano u Adi.

Na sajmu je promovisana i maskota Olimpijade – “Pčelica” a događaj je svojim prisustvom uveličao i jedan od promotera 13.SORV – Žolt Palfi, svetski prvak u sportskom ribolovu.

Nakon promocije, na štandu JRC “Adica” prisutni su imali priliku da se bliže upoznaju sa sportskim i turističkim kapacitetima Ade kao i da preuzmu promotivni materijal 13.SORV.

U ime Saveza Sport za sve Vojvodine i Opštine Ada zahvaljujemo se predstavnicima: Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, Olimpijskog komiteta za organizaciju 13.SORV, Izvršnog i Sportskog odbora OK 13.SORV, Pripremnog odbora opštine domaćina 13.SORV, Regionalnih udruženja /društava za radnički sport, Asocijacije Sport za sve Srbije, Sportskog saveza Vojvodine, Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta i drugim uvaženim gostima koji su svojim prisustvom uveličali promociju 13.SORV, zatim Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam na čijem sajamskom prostoru je upriličena promocija i sportskom novinaru Bakmaz Lazi na sjajnom vođenju programa.

Zahvaljujemo se i medijskim partnerima – Radio televiziji Vojvodine, listu „Dnevnik“, listu „Večernje novosti“ kao i drugim medijskim kućama koje su  izveštavale sa promocije 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine – Ada 2023!

https://www.dnevnik.rs/sport/ostali-sportovi/u-susret-13-sportskoj-olimpijadi-radnika-vojvodine-u-adi-19-11-2022
https://www.novosti.rs/srbija/vesti/1174007/radnicka-olimpijada-dogodine-adi-sajmu-turizma-najavljena-svetu-jedinstvena-sportska-manifestacija
https://media.rtv.rs/sr_ci/sportska-hronika/78664

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *