U TURSKOJ ODRŽAN 3. TRANSNACIONALNI SASTANAK U OKVIRU PROJEKTA STYLE

U turskom gradu Kirklareli je u periodu od 30.11. – 01.12.2022. godine održan 3. transnacionalni sastanak u okviru projekta STYLE. Domaćin tokom dvodnevnog radnog sastanka bila je partnerska organizacija na ovom projektu KIYIDOSK  (Kıyıköy Doğa Sporları Kulübü Derneği), dok su od ostalih učesnika na projektu prisustvovali predstavnici organizacija Fifty-Fifty iz Grčke, ASEL iz Rumunije i Saveza Sport za sve Vojvodine.

            Sastanak u Turskoj predviđen je za obuku trenera u vezi sa aktivnostima koje su uključene u E-priručnik, kako bi se stvorio kvalitetan tim  stručnjaka koji su u stanju da u praksi primene rezultate projekta.

Tokom prvog dana sastanka razgovaralo se  o realizovanim aktivnostima u prethodnom periodu, izrađenom materijalu potrebnom za kompletiranje E-priručnika, o preostalim aktivnostima u narednom periodu kao i o završnom sastanku u Solunu koji je planiran krajem decembra meseca.

Nakon realizacije prvog dela aktivnosti po agendi za sastanak, koji se održao u objektu Centra za mlade grada Kirklareli (Kirklareli Genclik Merkezi), organizovan je sastanak sa predstavnicima i aktivistima ove organizacije gde su se tom prilikom bliže upoznali sa ciljevima i zadacima projekta STYLE i  organizacijama uključenim u ovaj projekat.

            Dvadesetak mladih aktivista Centra za mlade imalo je priliku da se i u praktičnom smislu upozna  sa nekim od tradicionalnih sportova uključenih u E – priručnik a da nakon toga predstave i deo svoje kulture. Na završetku prvog radnog dana predsednik organizacije KIYIDOSK Oktay Yaktin kao i predstavnici Saveza Sport za sve Vojvodine Marko Adamović i Aleksandar Božić prisustvovali su sastanku sa direktorom Kancelarije za mlade gospodinom Kenan Mete i razgovarali o mogućnostima za dalju saradnju.

Drugog dana sastanka, nakon obavljenih projektnih zadataka, učesnici projekta imali su priliku za razgovor i povezivanje sa lokalnim vlastima.

Zamenica guvernera Kirklarelija, gospođa Elif Canan Tuncer, ugostila je predstavnike projekta u svojoj kancelariji u zgradi Vlade. Zahvaljujući ovoj zvaničnoj poseti, lokalnim vlastima predstavljen je projekat STYLE i njegovi ciljevi a dogovorena je  mogućnost saradnje i na sličnim aktivnostima u narednom periodu. Na kraju sastanka razgovaralo se i o kulturološkim sličnostima među zemljama učesnicama na ovom programu.

Program 3. transnacionalnog sastanka u Kirklareliju završen je obilaskom istorijskih znamenitosti ovog grada.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *