UČEŠĆE NA 2. KONGRESU SPORTA ZA SVE I SKUPŠTINI

U Novom Pazaru, u periodu od 02-04. decembra 2022. godine, Asocijacija Sport za sve Srbije i Sportski savez „Novi Pazar“, uz značajnu podršku Ministarstva sporta Republike Srbije i Grada Novog Pazara, organizovali su 2. Kongres sporta za sve Srbije – AKTIVNA SRBIJA 2030.

Programski koordinator Kongresa bio je Fakultet za sport i psihologiju – TIMS iz Novog Sada, a moderator prof. dr Zlatko Ahmetović.

U ime Saveza Sport za sve Vojvodine kongresu su prisustvovali Prof. dr Milena Mikalački, Olivera Jovanović, Bojan Crnojački i Miodrag Radaković kao i brojni predstavnici članica Saveza Sport za sve Vojvodine.

Kongres je okupio preko 120 delegata sportskih organizacija, sportskih stručnjaka i stručnjaka u sportu koji deluju u sistemu sporta za sve i sporta u firmama u Republici Srbiji, kao i predavače, partnere, predstavnike institucija i visokoškolskih ustavnova i druge zainteresovane Raškog okruga iz različitih sektora društva.

Edukativni program realizovan je kroz četiri sesije, sa temama koje su predvodili stručnjaci iz svojih oblasti:

Sesija 1 – Fizička aktivnost za svakoga – rekreacija i zdravlje, moderator prof. dr Milan Nešić, TIMS

Sesija 2 – Sport na lokalnom nivou – aktivni gradovi, moderator i predavač prof. dr Dušan Mitić, Asocijacija Sport za sve Srbije

Sesija 3 – Partnerstvo, kulturno nasleđe i promocija, moderator prof. dr Dušan Perić, TIMS

Sesija 4 – Društvena odgovornost, međunarodna saradnja i projekti, moderator Suad Murselović, Bosanska Reprezentativna asocijacija za vrednosne prilike (BRAVO)

U okviru Sesije br. 4 Olivera Jovanović održala je predavanje na temu društvene odgovornosti Saveza sport za sve Vojvodine i međunarodne saradnje sa akcentom na prezentaciju evropskog projekta “Aktivan zdrav način života – aktivan si”.

Po završetku edukativnog dela, predsednik Asocijacije Branko Vujović je dodelio je priznanje Gradu Novom Pazaru – domaćinu 2. Kongresa a potom priznanja Asocijacije Sport za sve Srbije u 2022. godini:

  1. Sportska organizacija iz sporta u firmama: Društvo za radnički sport, odmor i rekreaciju „Potisje“
  2. Sportski stručnjak iz sporta za sve: Prof. dr Aleksandar Ivanovski
  3. Sportski funkcioner iz sporta za sve: Dobrica Jelić
  4. Priznanje za životno delo: Ljubomir Obradović (posthumno)
  5. Priznanje za izuzetan doprinos sportu za sve i sportu u firmama u Republici SrbijiMK MOUNTAIN RESORT

Poslednjeg dana, 04. decembra 2022. godine, održana je sednica Redovne Skupštine Asocijacije Sport za sve Srbije. Predsedavajući Skupštinom Branko Vujović predložio je tačke Dnevnog reda po kome su usvojeni izveštaji o realizaciji Plana i Programa kao i finansijskom ploslovanju Asocijacije za 2021. godinu. Na sednici su prezentovane i aktivnosti u 2022. godini i predlog Programa rada i Finansijskog plana za 2023. godinu.

Prisutnim delegatima članica Asocijacije prezentovan je i kratak promo film kao najava za predstojeći jubilarni 30. Otvoreni Ski festival sporta za sve, koji će se održati na Kopaoniku, u periodu od 22-26. marta 2022. godine.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *