DODELJENA SPARTAKOVA NAGRADA NAJUSPEŠNIJIM POKRAJINSKIM SPORTISTIMA, SPORTSKIM RADNICIMA I ORGANIZACIJAMA

Priznanje „Jovan Mikić Spartak”, kojim se nagrađuju najbolji sportisti i sportske organizacije u Vojvodini, uručeno je ovogodišnjim dobitnicima na svečanosti  u amfiteatru Spensa. Nagrade su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predstavnici Sportskog saveza Vojvodine predvođeni predsednicom Jasminom Juras.

Ovogodišnji laureati u kategoriji sportista i sportistkinja su Mate Nemeš, rvač zrenjaninskog Rvačkog kluba „Proleter“, koji je ove godine ostvario najveći uspeh osvojivši titulu prvaka sveta, i dizačica tegova Radmila Zagorac  iz Kluba dizača tegova „Herkules“ u Baču, osvajačica više medalja na evropskim juniorskim i seniorskim takmičenjima.

Spartakovu nagradu u konkurenciji trenera dobili su nekadašnji uspešni rvač Gradimir Dedić, trener somborskog Rvačkog kluba „Soko“, dugogodišnji reprezentativac i državni prvak u rvanju čak 19 puta, i Marko Ždero iz Novog Sada, selektor i trener reprezentacije Srbije u basketu tri na tri, osvajač srebrne i zlatne medalje na Svetskom odnosno Evropskom prvenstvu.

U kategoriji sportske organizacije nagrada je pripala  Savezu za školski sport Vojvodine iz Novog Sada, koji uspešno organizuje takmičenja, pre svega, učenika osnovnih i srednjih škola u gotovo svim sportovima, i Somborskom šahovskom klubu, koji ove godine obeležava stogodišnjicu postojanja i iz kojeg je ponikao niz dobrih šahista.

Spartakovu nagradu u kategoriji sportskog radnika dobio je bivši odbojkaš i trener iz Kovina, predsednik Pokrajinskog odbojkaškog saveza Petar Bogunović, koji je dao veliki doprinos i podršku našim sportistima u postizanju vrhunskih rezultata na evropskim i svetskim takmičenjima u odbojci.

Nagrada za vrhunsko sportsko dostignuće uručena je i Jovici Spajiću iz Subotice, jednom od najboljih ultramaratonaca na svetu, koji je sa svojim rezultatima ušao i u Ginisovu knjigu rekorda.

Spartakova nagrada za životno delo, koja se dodeljuje zaslužnim bivšim sportistima za ukupan doprinos oblasti sporta, pripala je čuvenom sportskom stručnjaku i višegodišnjem selektoru naše rvačke reprezentacije Miloradu Dokmancu.

U ime Saveza Sport za sve Vojvodine dodeli Spartakove nagrade prisustvovali su predsednica Saveza – prof. dr Milena Mikalački, potpredsednik Milorad Perišić, generalni sekretar Olivera Jovanović i stručni saradnik Aleksandar Božić.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *